X

Nazanin Zaghari-Ratcliffe, acuzată de spionaj, eliberată după cinci ani de arest în Teheran

Nazanin Zaghari-Ratcliffe, cetăţean britanico-iranian care lucra pentru o organizaţie caritabilă, a fost eliberată după cinci ani de arest în Teheran, însă un nou caz pe numele ei va fi deschis duminica viitoare, relatează BBC, scrie news.ro

Zaghari-Ratcliffe s-a aflat în arest la domiciliu în Teheran de când a fost mutată din închisoare în luna martie a anului trecut. Ea a fost acuzată de spionaj, învinuire pe care a negat-o permanent.

Citește și : Călătoriile neesenţiale în străinătate, interzise până la 18 aprilie în Belgia

Ministrul britanic de Externe a spus că ar trebui să îi fie permis să revină în Regatul Unit.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, Dominic Raab a spus: „Salutăm înlăturarea dispozitivului de supraveghere, însă tratamentul menţinut al Iranului privitor la ea este intolerabil. Trebuie să îi fie permis să revină în Marea Britanie cât de curând pentru a se reuni cu familia ei”.

Femeia nu se află încă în posesia propriului paşaport.

Zaghari-Ratcliffe, în vârstă de 42 de ani, a fost eliberată din închisoare anul trecut, după izbucnirea pandemiei, şi condamnarea ei urma să se încheie duminică.

Citește și : Legea electorală promovată de China este ‘un atac direct’ la adresa autonomiei Hong Kong-ului (Washington)

A fost arestată în aprilie 2016, în timp ce călătorea pentru a-şi vizita părinţii în Iran împreună cu fiica ei Gabriella, cetăţean britanic.

A fost condamnată la 5 ani de închisoare sub acuzaţia de complot împotriva Guvernului iranian, negată de ea. Înainte de arestare, ea a locuit în Londra împreună cu soţul şi copilul lor.

Tags: Dominic RaablondraNazanin Zaghari-Ratcliffeteheran
Categorii: Sinteze