Nebunie – Avocatul personal al lui Trump spune că el a redactat tweet-ul preşedintelui american despre Flynn

Publicat:

Avocatul personal al lui Donald Trump, John Dowd, şi-a asumat responsabilitatea pentru conţinutul tweet-ului de sâmbătă al preşedintelui american despre concedierea fostului său consilier pe probleme de securitate naţională Michael Flynn, o figură centrală în ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, informează Reuters. 

Într-un interviu cu Axios, John Dowd a declarat că mesajul pe Twitter a fost “greşeala mea” şi că el este cel care a redactat tweet-ul care a ridicat şi mai multe semne de întrebare pe tema tentativelor de a obstrucţiona ancheta referitoare la Rusia. “Nu mai scriu mesaje pe Twitter”, a mai spus el.


“A trebuit să-l concediez pe generalul Flynn pentru că l-a minţit pe vicepreşedinte (Mike Pence – n.r.) şi FBI-ul. El a pledat vinovat pentru aceste minciuni. Este păcat, pentru că acţiunile sale în timpul tranziţiei au fost legale. Nu era nimic de ascuns!” – aşa suna mesajul postat sâmbătă de Trump pe Twitter.

Potrivit postului CNN, mesajul a atras imediat atenţia criticilor lui Trump, unii calificând tweet-ul drept o posibilă recunoaştere a faptului că magnatul american a obstrucţionat justiţia, iar alţii întrebându-se dacă nu cumva Trump ştia că Flynn a minţit Biroul Federal de Investigaţii atunci când i-a cerut directorului de atunci al FBI, James Comey, să renunţe să-l mai ancheteze pe Flynn.

Congresmanul Adam Schiff, democratul de California care face parte din Comisia pentru serviciile secrete din Camera Reprezentanţilor, a scris pe Twitter: “Dacă este adevărat, domnule preşedinte, atunci de ce aţi aşteptat atâta ca să-l concediaţi pe Flynn? De ce nu aţi luat nicio măsură decât atunci când minciunile lui au fost expuse public? Şi de ce aţi făcut presiuni asupra directorului Comey ‘s-o lase baltă'”?

Walter Shaub, fost director al Oficiului SUA pentru Etică Guvernamentală, a răspuns mesajului lui Trump tot pe Twitter: “… pur şi simplu nu m-am putut abţine să nu comentez despre Flynn. RECUNOAŞTEŢI oare că aţi ştiut că Flynn a minţit FBI atunci când i-aţi cerut lui Comey să-l lase în pace pe Flynn?” Într-un mesaj ulterior, Shaub a adăugat: “Spuneţi-ne, @realDonaldTrump, ştiaţi că Flynn a minţit FBI atunci când consilierul prezidenţial Don McGahn i-a dat peste nas lui Yates (Sally Yates, fostul procuror general interimar al SUA – n.r.) atunci când ea încerca să avertizeze Casa Albă că Flynn este compromis? Ştiaţi că Flynn a minţit FBI când, câteva zile mai târziu, aţi concediat-o pe Yates după acest avertisment?”

“ASTA ESTE OBSTRUCŢIONAREA JUSTIŢIEI. @POTUS recunoaşte acum că ŞTIA că Michael Flynn a minţit FBI. Şi totuşi, Trump a încercat să influenţeze sau să oprească ancheta FBI asupra lui #Flynn”, a scris pe Twitter şi congresmanul democrat Ted Lieu.

Iar un fost consilier principal al preşedintelui Barack Obama, Dan Pfeiffer, a scris tot pe Twitter: “Dacă Trump continuă să recunoască faptul că a obstrucţionat justiţia, atunci poate că Ty Cobb (consilierul special al Casei Albe însărcinat cu gestionarea răspunsului juridic şi mediatic în cazul investigaţiei privind Rusia – n.r.) are dreptate când spune că ancheta lui Mueller (Robert Mueller, procurorul special însărcinat cu ancheta privind amestecul Rusiei în scrutinul prezidenţial din SUA din 2016 – n.r.) s-ar putea încheia mai repede decât ne închipuim”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: ‘Cu românii nu se poate face nimic’

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: 'Cu românii nu se poate face nimic' Adolf Hitler, cunoscutul dictator german, considera armata română aproape...

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.