Nebunie în Myanmar – mii de locuințe arse, zeci de mii de morți, răniți, dispăruți și refugiați

Publicat:

Cel puţin 2.600 de case au fost arse săptămâna trecută în zone locuite de musulmanii Rohingya în nord-vestul Myanmarului, a anunţat sâmbătă guvernul birmanez, transmite Reuters.

Guvernul din Myanmar a anunţat că locuinţele au fost arse de către Armata de Salvare Arakan Rohingya, grupare militantă creată în vara anului trecut şi care din luna octombrie atacă forţele de securitate.


Însă musulmanii Rohingya care fug în Bangladesh susţin că în prezent are loc o campanie de crime şi incendieri efectuată de armata birmaneză şi care vizează alungarea lor din ţară.

Aproximativ 58.600 de membri ai comunităţii Rohingya au fugit de violenţele din statul Rakhine, din nord-vestul Myanmarului, şi s-au refugiat în ţara vecină Bangladesh, potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR). Peste 400.000 de refugiaţi plecaţi anterior ca urmare a violenţelor din Myanmar trăiesc deja în Bangladesh.

Pe de altă parte, ONU a anunţat sâmbătă că cel puţin 250.000 de persoane sunt private de ajutoarele alimentare în nord-vestul Myanmarului, unde distribuirea hranei de către Programul Alimentar Mondial (PAM) a fost suspendată din cauza luptelor dintre armată şi rebelii Rohingya.

”Toate operaţiunile de furnizare a ajutorului alimentar în statul Rakhine au fost suspendate de la începutul atacurilor, ceea ce afectează 250.000 de persoane strămutate şi alte populaţii vulnerabile”, a explicat Pierre Peron, purtător de cuvânt al Biroului ONU pentru coordonarea operaţiunilor umanitare.

Cel puţin un milion de etnici Rohingya trăiesc în Rakhine şi de mai multe decenii ei fac obiectul persecuţiilor, inclusiv al restricţiilor asupra libertăţii de mişcare. Armata birmaneză a anunţat că desfăşoară operaţiuni contra ‘teroriştilor extremişti’ pentru a-i proteja pe civili.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Proba de înot maraton de la JO ar putea avea loc în afara Parisului, dacă Sena nu va curată pentru scăldat

Proba de înot maraton de la JO ar putea avea loc în afara Parisului, dacă Sena nu va curată pentru scăldat Proba de înot maraton...

Canal Regional, TV-Drochia și Media TV, sancționate cu 19 mii de lei de Consiliul Audiovizualului

Canal Regional, TV-Drochia și Media TV, sancționate cu 19 mii de lei de Consiliul Audiovizualului Posturile de televiziune Canal Regional, TV-Drochia și Media TV au...

REPORTAJ FOTO: Republica Moldova comemorează 75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări

REPORTAJ FOTO: Republica Moldova comemorează 75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore Două cutremure au avut loc în România, în zona seismică Vrancea, în noaptea de vineri...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.