X

Negociator român: R. Moldova ar putea începe negocierile de aderare la UE în iarna sau primăvara lui 2024

R. Moldova ar putea începe negocierile de aderare la UE în iarna sau primăvara lui 2024, spune Răzvan Cotovelea, fost negociator cu UE din partea României. El a menționat că împreună cu alţi colegi români, pregăteşte autorităţile moldoveneşti de începerea negocierilor cu Bruxelles-ul.

În cadrul unei emisiuni televizate, Cotovelea a spus că acum există o oportunitate excepţională ca parcursul european al R. Moldova să devină ireversibil, iar autorităţile moldoveneşti profită în prezent de deschiderea fără precedent a ţărilor UE.

Citește și : A început marea curăţenie de toamnă în Chişinău

„Republica Moldova are cele mai mari oportunităţi, primeşte cel mai mare sprijin din partea conducerii europene”, a spus el, sugerând că în această iarnă sau, cel mai târziu, în primăvara anului 2024, Moldova va obţine decizia de începere a negocierilor.

Cotovelea a atras atenţia asupra faptului că România a petrecut doi ani traducând şi verificând legislaţia europeană – acquis-ul comunitar.

„Republica Moldova are pachetul în limba română, tradus şi publicat în Monitorul oficial al României, trebuie doar să-l descărcaţi”, a spus el.

Citește și : Maia Sandu şi-a vândut stiloul cu 6.000 de euro

Tags: aderareMoldovaRăzvan CotoveleaUE
Categorii: Știrile zileiU.E.