X

Negociatorul-şef al Rusiei pentru conflictul din estul Ucrainei, Dmitri Kozak, a sosit la Berlin

Dmitri Kozak, şef-adjunct al administraţiei prezidenţiale ruse şi negociatorul-şef al Rusiei pentru conflictul din estul Ucrainei, a sosit vineri la Berlin pentru a se întâlni aici cu omologul său ucrainean, informează dpa, potrivit agerpres.

Negocierile dintre Dmitri Kozak şi reprezentantul Ucrainei, Andrii Iermak, sunt intermediate de Germania şi Franţa, pentru a pregăti un posibil summit între preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Citește și : Beijingul A OPRIT contagiunea și ridică majoritatea restricțiilor

Putin şi Zelenski s-au întâlnit ultima dată în decembrie la Paris, pentru negocieri de pace alături de cancelarul federal german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron. Nu s-a anunţat nicio dată pentru un nou summit.

Purtătorul de cuvânt al guvernului german Steffan Seibert a refuzat să ofere detalii cu privire la întrevederea de vineri.

În jur de 13.000 de oameni au fost ucişi în conflictul dintre armata ucraineană şi grupările separatiste pro-ruse din estul Ucrainei. Conflictul durează de peste şase ani.

Puţine progrese au fost înregistrate în timpul negocierilor de pace. După summitul din decembrie, cel puţin 40 de soldaţi ucraineni au fost ucişi şi alţi peste 200 au fost răniţi.

Citește și : Parchetul rus cere ani grei de închisoare pentru o jurnalistă acuzată de ‘justificarea terorismului’

Zelenski, învestit preşedinte anul trecut, şi-a stabilit drept prioritate soluţionarea conflictului din estul ţării.

Chiar dacă Vladimir Putin i-a reprezentat pe separatişti în timpul negocierilor de pace, guvernul rus a respins în repetate rânduri acuzaţiile conform cărora Rusia ar fi direct implicată în conflict.

Tags: Andrii IermakDmitri KozakVladimir PutinVolodimir Zelenski
Categorii: Diaspora