Negocierea Brexitului motiv de nemulțumire pentru majoritatea britanicilor (sondaj de opinie)

Publicat:

O majoritate record dintre britanici dezaprobă prestaţia premierului Theresa May în negocierea Brexitului şi sunt tot mai sceptici că situaţia din Marea Britanie se va îmbunătăţi după retragerea ţării din Uniunea Europeană, relevă un sondaj de opinie . Totuşi, moralul britanicilor este ridicat şi chiar s-a îmbunătăţit după referendumul din iunie anul trecut cu privire la Brexit, conform unei alte anchete a Oficiului naţional pentru statistică, relatează agerpres .

Proporţia britanicilor nemulţumiţi de felul în care guvernul condus de May poartă negocierile cu UE a crescut de la 64% la 66% în ultima lună şi doar 27% au încredere că aceasta va reuşi să obţină un acord convenabil, în timp ce 47% sunt sceptici în acest sens, indică rezultatele sondajului realizat de ORB International.


În acelaşi timp, pentru prima dată, numărul britanicilor care au spus că nu sunt de acord cu enunţul că Brexitul va ajuta economia ţării a fost mai mare decât al celor care s-au declarat de acord.

Citiți și : Bruxelles : primarii catalani au cerut ‘eliberarea’ foştilor membri ai guvernului catalan

“Aceste constatări nu oferă prea multă încurajare unui premier confruntat cu multiple bătălii”, a notat într-un comunicat institutul de sondare, care a realizat studiul online pe 2044 de participanţi, între 3 şi 5 noiembrie.

Cu doar 17 luni înainte de momentul în care Marea Britanie ar urma să părăsească Uniunea Europeană, lipsa unor progrese clare în negocierea Brexitului a generat temeri privind o părăsire bruscă a blocului comunitar, fără o perioadă de tranziţie aşa cum cer oamenii de afaceri. În plus, în paralel cu eforturile de “înviorare” a tratativelor de ieşire din UE, Theresa May trebuie să facă faţă acum şi scandalului de hărţuire sexuală care afectează parlamentul britanic, într-un context în care nu dispune de o majoritate în legislativ şi nu-şi poate permite să piardă din mandatele partidului său conservator.

Pe de altă parte, în pofida incertitudinilor cu privire la Brexit, dar şi a recentului val de atentate şi a inflaţiei, britanicii au moralul ridicat şi chiar stau mai bine la acest capitol decât în preajma referendumului din iunie anul trecut cu privire la ieşirea din Uniunea Europeană. Conform unei anchete a Oficiului naţional de statistică publicate marţi, britanicii se simt în general mai fericiţi şi mai împliniţi decât în iunie 2016, ba chiar la cote nemaiînregistrate din 2011.

Astfel, în iunie 2017, britanicii şi-au evaluat în medie cu 7,52 pe o scară de maxim 10 propria fericire, faţă de 7,46 / 10 în iunie 2016. Şi sentimentul de împlinire a înregistrat un uşor progres, de la 7,65/10 la 7,69/10. În acelaşi timp, nivelul de anxietate a rămas stabil, crescând în această perioadă cu doar 0,02 puncte, la 2,91/10.

Potrivit Oficiului pentru statistică, îmbunătăţirea unora din indicii stării de bine a populaţiei se poate explica prin ameliorarea unora dintre indicatorii economici, cum ar fi rata şomajului, la cel mai mic nivel din 1975.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.