X

Negocierile ruso-ucrainene vor continua în format online

Tratativele ruso-ucrainene urmează să continue vineri, în format online, a anunţat şeful negociatorilor din partea Ucrainei, David Arahamia, într-un mesaj difuzat miercuri seara pe Telegram şi preluat de dpa, potrivit agerpres.

La negocierile recente din Turcia, partea ucraineană a propus din nou o întâlnire a preşedinţilor Ucrainei şi Rusiei, Volodimir Zelenski, respectiv Vladimir Putin, a adăugat Arahamia. Kievul insistă că o astfel de reuniune nu poate avea loc nici în Rusia, nici în Belarus.

Citeşte şi: Forţele ruse se retrag de la Cernobîl – Black News

Delegaţia rusă a răspuns că înaintea oricărei întrevederi la vârf trebuie ajuns la un proiect de acord acceptat de ambele părţi.

Arahamia a salutat prezenţa la runda de dialog de marţi, de la Istanbul, a miliardarului rus Roman Abramovici. Negociatorul ucrainean a apreciat că oligarhul a jucat un rol pozitiv, oferind “un canal de comunicare neoficial” care a permis discuţii în limbaj normal, nu diplomatic.

Citeşte şi: Ruşii instaurează un ARMISTIŢIU la Mariupol – Black News

Potrivit reprezentantului Kievului, Abramovici încearcă să fie neutru, “deşi noi nu îl considerăm o parte neutră”. “Putem spune însă că este cu siguranţă mai neutru decât partea oficială de la negocieri”, a adăugat conducătorul delegaţiei ucrainene.

Tags: David ArahamiakievmoscovaRoman AbramovicirusiaucrainaVladimir PutinVolodimir Zelenski
Categorii: Război in Ucraina