Nemmouche, torționarul jihadist din Siria. Doi jurnaliști francezi l-au dat în vileag!

Publicat:

Doi foşti ostatici francezi care depun mărturie în procesul francezului Mehdi Nemmouche pentru atacul comis în 2014 la Muzeul Evreiesc din Bruxelles l-au identificat joi ‘fără urmă de îndoială’ pe jihadistul francez ca fiind unul dintre cei care i-au sechestrat în Siria, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Nu am absolut nicio îndoială că Mehdi Nemmouche aici prezent m-a luat ostatic şi m-a torturat în Siria, fiind cunoscut sub numele de Abou Omar”, a declarat Nicolas Hénin, fost reporter de război. La rândul său, jurnalistul Didier François a spus de asemenea că nu are ‘nicio îndoială’ asupra acestui fapt. Sechestrarea lor de către un grup de jihadişti ai Statului Islamic din care făcea parte Mehdi Nemmouche a avut loc în a doua jumătate a anului 2013.


Citește și: Trump se consideră ‘hărțuit’ de anchetele asupra legăturilor sale cu Rusia

În total, patru jurnalişti francezi au fost răpiţi şi sechestraţi de SI între iunie 2013 şi aprilie 2014. Edouard Elias şi Pierre Torres, de asemenea, citaţi ca martori în procesul uciderii a patru persoane la Muzeul evreiesc, nu s-au prezentat.

Nicolas Hénin a dat asigurări, totodată, că l-a recunoscut pe ‘Abu Idris’ alias Najim Laachraoui, belgian de origine marocană, creierul atacurilor comise pe 13 noiembrie 2015 la Paris şi soldate cu 130 morţi. Acesta a murit în atacurile comise pe aeroportul din Bruxelles pe 22 martie 2016, aruncându-se în aer. Aceste două atacuri au fost revendicate de gruparea Statul Islamic.

Didier François a afirmat că a fost victimă a abuzurilor şi a ‘patruzeci de lovituri de baston’ aplicate de Mehdi Nemmouche, chiar dacă violenţele şi ‘torturile’ i-au vizat mai ales pe deţinuţii sirieni şi irakieni.

Citește și: Theresa May revine la Bruxelles cu variante de compromis pentru Brexit

Despre răpitorii săi, jurnalistul de la radio Europa1 a argumentat: “Scopul jocului era să ne ţină permanent sub control”.

În procesul de la Bruxelles, Mehdi Nemmouche, 33 de ani, este acuzat că a ucis cu sânge rece pe 24 mai 2014 la Muzeul evreiesc un cuplu de turişti israelieni, o voluntară franceză şi un tânăr angajat belgian. Acuzatul neagă acuzaţiile aduse.

Sechestrarea jurnaliştilor la Alep face obiectul unei proceduri judiciare separate în Franţa, în care jihadistul a fost inculpat la sfârşitul anului 2017. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.