X

Nemţii asociază politica cu fotbalul. Rămânerile în funcţie ale lui Merkel şi Loew arată ‘stagnarea’ Germaniei

Deciziile cancelarului german Angela Merkel şi selecţionerului naţionalei de fotbal, Joachim Loew, de a rămâne în funcţii în pofida unor crize majore ‘privează Germania de imaginea sa de invincibilitate’, este de părere Norbert Seitz, politolog şi comentator marcant, într-un interviu apărut joi în cotidianul conservator german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), preluat de dpa.

‘În ciuda înfrângerilor grele şi a deficienţelor considerabile din leadership-ul lor, ei rămân în funcţii’, a menţionat Seitz în interviul pentru FAZ.

Acesta este ‘un indiciu despre cum această ţară confundă stagnarea cu stabilitatea şi despre cum crizele sunt percepute ca un simplu risc profesional’, a comentat politologul.

Capitalul politic al cancelarului Angela Merkel este în mare parte epuizat după ce formaţiunea sa, Uniunea Creştin-democrată (CDU), a pierdut electorat în alegerile federale din septembrie 2017.

O dispută aprinsă cu ministrul de interne Horst Seehofer, care face presiuni pentru o politică mai dură în privinţa migraţiei, a declanşat apeluri la demisia şefei guvernului.

Paralela cu Joachim Loew apare după ce selecţionerul naţionalei de fotbal a anunţat în această săptămână că rămâne în post după eliminarea Germaniei încă din grupele Cupei Mondiale ce are loc în Rusia. 

Tags: Angela MerkelgermaniaJoachim LoewUniunea Crestin-Democrata (CDU)
Categorii: Diaspora