X

Nemţii golesc iar rafturile magazinelor! Cele mai vânate produse sunt hârtia igienică, pastele şi dezinfectanţii

Cetăţenii germani şi-au sporit cumpărăturile de hârtie igienică, paste şi dezinfectanţi, pe măsură ce cazurile de coronavirus au atins cifre record în ţară şi înainte de aplicarea noilor măsuri de închidere a activităţilor din 2 noiembrie, relatează joi EFE, potrivit agerpres.

Potrivit datelor Oficiului Federal de Statistică (Destatis), între 19 şi 24 octombrie cetăţenii au cumpărat mai mult decât dublu (139 %) suluri de hârtie igienică faţă de perioada prealabilă crizei, cuprinsă între august 2019 şi ianuarie 2020.

Citeşte şi: Trump cere în instanţă suspendarea numărării voturilor în Pennsylvania

De asemenea, cererea produselor de dezinfectare a crescut continuu în ultimele săptămâni, mai mult decât dublu (104%) faţă de media anterioară crizei din perioada 26 şi 31 octombrie.

Au crescut de asemenea cumpărăturile la făină (101 %) şi drojdie (74 %) în timp ce conservele de legume au înregistrat o scădere în medie cu 0,1 %.

Chiar şi aşa, nu s-a atins nivelul cumpărăturilor înregistrat în primăvară când în perioada primului lockdown parţial vânzările la dezinfectanţi au crescut, de exemplu, de opt ori comparativ cu perioada anterioară crizei.

Citeşte şi: Germania ajunge la aproape 20.000 de infectări zilnice

Germania (aproximativ 80 de milioane de locuitori) a înregistrat joi 19.990 de cazuri de noi contaminări cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, ceea ce reprezintă un nou record de infecţii zilnice, conform datelor publicate de Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor infecţioase (RKI).

Ţara, aflată într-o carantină parţială până la sfârşitul lunii cu scopul de a încetini răspândirea coronavirusului, a înregistrat un total de 597.583 de contaminări cu SARS-CoV-2 de la începutul epidemiei, dintre care 10.930 de decese.

Tags: coronavirusgermaniaInstitutul Robert Koch (RKI)Oficiul Federal de Statistică (Destatis)SARS-CoV-2
Categorii: Externe