X

Nemţii îşi distrug pădurile pe timp de pandemie

Persoanele din Germania care petrec mai mult timp în natură în timpul lunilor de lockdown asociat coronavirusului distrug pădurile ţării, a declarat luni un expert în mediu, relatează DPA, potrivit agerpres.

Creşterea considerabilă a numărului de excursionişti, a persoanelor care practică jogging-ul şi bicicliştilor în pădurile din Germania a afectat vieţuitoarele sălbatice şi habitatul acestora, a spus Christoph Schramm de la organizaţia Friends of the Earth Germany (BUND).

Citeşte şi: Olandezii s-au supărat pe presă şi i-au atacat pe jurnaliştii care relatau despre înghesuiala din biserici

”Coşurile de gunoi din parcuri şi din zonele de agrement dau pe-afară de măşti de unică folosinţă şi ambalaje unidirecţionale din cauza restaurantelor închise, iar
o mulţime de gunoi rămâne în natură”, a declarat Schramm pentru DPA.

Ciclismul pe teren accidentat a devenit de asemenea foarte popular, ceea ce a dus la crearea unor noi trasee, ilegale, cu precădere în pădurile din sud-vestul Germaniei.

Citeşte şi: Cazurile de COVID au scăzut după ce Texasul a redeschis complet afacerile şi a renunţat la mască

”Traseele ilegale reprezintă o problemă specială pentru că de obicei nu se ţine cont de ariile şi habitatele protejate”, a spus el. ”Ca urmare, natura este distrusă în continuare, iar habitatele animalelor sunt perturbate”, a adăugat reprezentantul organizaţiei.

Tags: Christoph SchrammcoronavirusFriends of the Earth Germany (BUND)germanialockdownnaturapădure
Categorii: Externe