X

Nemţii se tem de politica dusă de Donald Trump la Casa Albă (sondaj)

Puţin peste două treimi dintre germani consideră că principalul motiv de îngrijorare este politica dusă de preşedintele american Donald Trump, relevă un studiu realizat de compania de asigurări R+V Versicherung şi publicat joi, potrivit dpa, transmite şi agerpres.

Studiul, care este realizat anual, arată că 69% dintre germani se tem de măsurile luate de liderul de la Casa Albă, ei susţinând că acestea fac lumea un loc mai periculos.

Vezi şi: Bilanţul negru al cutremurului din Japonia creşte de la oră la oră. Cel puţin patru oameni au murit, 33 de dispăruţi şi peste 200 de răniţi – FOTO/VIDEO

Al doilea principal motiv de îngrijorare pentru germani este afluxul de refugiaţi către Germania, indică acelaşi studiu.

Temerile prezente de obicei în studiile din anii anteriori, precum frica de catastrofe naturale şi de prezenţa unor substanţe periculoase în alimente, sunt mai puţin evidenţiate de către respondenţi în ancheta sociologică din acest an. Coordonatorul studiului, Manfred Schmidt, a afirmat că rezultatele din acest an au un caracter politic mai pronunţat decât în toate ediţiile precedente.

Studiul a fost realizat în lunile iunie şi iulie pe un eşantion reprezentativ de 2.300 de persoane. 

Citeşte şi: Arabia Saudită a interceptat o rachetă trasă de rebelii yemeniţi. 26 de oameni au fost răniţi

Tags: Casa AlbaDonald TrumpgermaniarefugiatiSUA
Categorii: Diaspora