Nemţii, turcii şi francezii sunt EVACUAŢI din Afganistan

Publicat:

Forţele armate germane au trimis un avion de transport A400M în Afganistan pentru a ajuta la evacuarea cetăţenilor germani şi a angajaţilor locali afgani, transmite DPA, potrivit agerpres.

Avionul a decolat luni de la baza aeriană Wunstorf, din landul Saxonia Inferioară, cu destinaţia Kabul.


Citeşte şi: Victoria talibanilor în Afganistan TERFELEŞTE profund imaginea Americii – Black News

Potrivit unor surse din domeniul securităţii, luni va sosi la Kabul şi o echipă de sprijin formată din experţi din mai multe ministere germane.

O a doua echipă urmează să organizeze un centru de coordonare în capitala uzbekă Taşkent, care se va ocupa de persoanele fugite din Afganistan din cauza ofensivei militanţilor talibani.

Ministrul apărării german Annegret Kramp-Karrenbauer a declarat duminică seară, la Berlin, că este vorba despre cea mai amplă operaţiune de evacuare de până acum pentru armata germană.

Pe de altă parte, ministrul francez al apărării Florence Parly a anunţat că prima rotaţie aeriană a evacuării de la Kabul organizate de armata franceză între baza sa din Emiratele Arabe Unite şi capitala afgană este prevăzută până ”la finalul acestei zile de luni”.

Citeşte şi: Serbia autorizează a treia doză de vaccin anti-COVID-19 – Black News

Parly a precizat că există ”câteva zeci” de francezi care aşteaptă să fie evacuaţi, precum şi ”persoane care se află sub protecţia noastră”.

Potrivit Reuters, compania Turkish Airlines a informat luni dimineaţă că va efectua zboruri de evacuare de la Kabul începând de luni, 16 august, şi că şi-a anulat zborurile de linie către şi dinspre Afganistan.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene Marty Thomas, locuitor al plajei Indian Rocks, Florida,...

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou Filmul „Rust” va avea premiera la un...

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, a...

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.