Nepotul generalului Alexei, condamnat la 11 ani de închisoare pentru omorul de la Strășeni; Procurorii fac contestaţie

Publicat:

Dorin Stratulat, învinuit de omorul unui tânăr în pădurea de la Strășeni în luna august a anului trecut, a fost condamnat la 11 ani de închisoare. Decizia a fost însă contestată de procurori, care califică drept prea blândă pedeapsa stabilită de instanță.

La 29 iunie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Strășeni, sediul Central, pe cauza penală de învinuire a unui bărbat de comiterea omorului intenționat, săvârșit cu deosebită cruzime.

Citește și : Ce vrea România de la summit-ul NATO?


Instanța i-a stabilit lui Stratulat pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 11 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului, în beneficiul succesorului părții vătămate cu titlu de prejudiciu material și moral cauzat prin infracțiune – a sumei de 540 317 lei și cheltuieli de asistență juridică în sumă de 15 000 de lei. Cu titlu de cheltuieli judiciare a fost încasată suma de 64 650 de lei.

Astăzi, procurorii din cadrul Procuraturii raionului Strășeni au contestat sentința cu apel la Curtea de Apel Chișinău, solicitând aplicarea unei sancțiuni mai aspre inculpatului și anume pedeapsa cu închisoare pe un termen de 20 de ani.

Crima care a cutremurat anul trecut societatea a fost comisă în noaptea de 8 spre 9 august a anului trecut. Potrivit învinuirii, Dorin Stratulat și-a împușcat amicul, Ion Rusu, în vârstă de 29 de ani, în urma unui conflict.

„Manifestând o deosebită cruzime, a efectuat 6 împușcături cu o armă de foc în direcția victimei, astfel provocându-i plăgi în regiunea cutiei toracice și alte vătămări corporale, care au dus la deces”, amintește PG.

După ce l-a ucis, Stratulat a îngropat cadavrul tânărului într-o pădure din extravilanul satului Zubrești, raionul Strășeni.

Citește și : Președinta Bundestagului face o vizită în Republica Moldova

La scurt timp după crimă, Dorin Stratulat a fugit din țară, fiind anunțat în căutare internațională de către procurorii din Republica Moldova cu scop de arest și extrădare. Pe 24 august, acesta a fost reținut pe teritoriul României și extrădat autorităților de la Chișinău.

Dorin Stratulat este nepotul generalului Nicolae Alexei, fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, și fiul fostului polițist Ion Stratulat, asasinat în 2011 de către fostul sportiv Ion Şoltoianu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa Ministerul Mediului a dezvăluit recent descoperirea unei fraude de proporții în cadrul Ocolului...

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia Echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU al MAI se...

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău Compania Wizz Air a anunțat că va lansa alte trei curse aeriene. Astfel, din toamnă,...

Votat în prima lectură: Mijloacele de transport din stânga Nistrului, fi înmatriculate cu numere neutre până la sfârșitul anului 2026

Votat în prima lectură: Mijloacele de transport din stânga Nistrului, fi înmatriculate cu numere neutre până la sfârșitul anului 2026 Mijloacele de transport din stânga...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.