X

Nepotul ultimului împărat al dinastiei Habsburg trebuie să renunţe la particula de nobleţe, a stabilit Curtea Constituţională a Austriei

Nepotul ultimului împărat al dinastiei Habsburg trebuie să renunţe la particula de nobleţe, a stabilit Curtea Constituţională a Austriei, într-o decizie făcută publică marţi, transmite dpa, potrivit agerpres.

Karl Habsburg-Lothringen se prezenta pe pagina sa de internet Karl von Habsburg, încălcând astfel legea austriacă prin care au fost abolite aristocraţia şi titlurile nobiliare, după căderea monarhiei, în 1918.

Citește și : Președintele Sebastian Pinera se încăpățânează să rămână la conducere în Chile

Cazul a ajuns la Curtea Constituţională după ce nepotul lui Carol I a contestat o amendă simbolică ce i-a fost aplicată pentru folosirea cuvântului “von”.

Habsburg-Lothringen a argumentat că i-au fost încălcate dreptul la liberă exprimare, viaţa de familie şi egalitate în faţa legii. Curtea i-a respins acţiunea, cum argumentul că “abolirea aristocraţiei trebuie văzută ca o măsură de a crea egalitate”.

Citește și : Evadare spectaculoasă dintr-un tribunal thailandez

Tribunalul a admis în schimb că Habsburg-Lothringen nu poate fi obligat să plătească amenda respectivă, în condiţiile în care legea privind abolirea aristocraţiei nu a fost actualizată şi amenda maximă prevăzută în textul ei este în coroane, şi nu în euro.

Tags: aristocraţiaCarol ICurtea ConstitutionalaHabsburg
Categorii: Diaspora