Nesterovschi, înregistrat în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți

Publicat:

Deputatul Alexandr Nesterovschi, aflat în izolator, a fost înregistrat în calitate de candidat al Partidului „Renaștere” pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Anunțul a fost făcut de Nesterovschi pe rețelele de socializare.

 Deputatul Alexandr Nesterovschi a primit mandat de arestare pentru 30 de zile, iar deputata Irina Lozovan își va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu.


Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

Deciziile au fost pronunțate de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au fost reținuți după ce procurorul general interimar, Ion Munteanu, a cerut în plenul Parlamentului ridicarea imunității celor doi.

Mai exact, Ion Munteanu a prezentat la 21 septembrie, în plenul Parlamentului, cinci cereri. Două dintre cererile recepționate se referă la încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată a două cauze penale în privința deputatei Irina Lozovan, pe faptul săvârșirii mai multor acțiuni prevăzute în Codul penal: acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic din partea unui grup criminal organizat; spălarea banilor săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

Potrivit informațiilor prezentate de Procuratura Generală, grupul criminal organizat condus de Ilan Șor a inițiat finanțarea ilegală a Partidului Politic „Renaștere”.

Deputata Irina Lozovan, chiar dacă știa că mijloacele financiare sunt ilicite, a acceptat finanțarea partidului politic pentru consolidarea acestuia pe arena politică a Republicii Moldova în interesul grupului criminal organizat.

Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

Celelalte trei cereri recepționate se referă la încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată a două cauze penale în privința deputatului Alexandr Nesterovschi.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Și-a pierdut conștiința la volanul mașinii și a fost resuscitată în câteva minute

Și-a pierdut conștiința la volanul mașinii și a fost resuscitată în câteva minute La un pas de tragedie! O femeie din Chișinău a scăpat cu...

FSB a dejucat o tentativă a Kievului de a deturna un bombardier strategic

FSB a dejucat o tentativă a Kievului de a deturna un bombardier strategic Ofiţeri ai Serviciului de Securitate al Rusiei (FSB, ex-KGB) ar fi dejucat...

Primele declarații ale lui Stoianoglo: „Nu am în spate niciun proiect politic”

Primele declarații ale lui Stoianoglo: „Nu am în spate niciun proiect politic” Fostul procuror general, Alexandru Stoianoglo, a făcut primele declarații alături de liderul socialiștilor,...

Dodon nu se avântă în alegeri. Îl propune pe Stoianoglo

Dodon nu pretinde la Președinție. Îl propune pe Stoianoglo în calitate de candidat Liderul socialiștilor, Igor Dodon, nu va participa în calitate de candidat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.