X

Netanyahu acuză liderii europeni că manifestă toleranţă faţă de Iran

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, i-a acuzat miercuri pe liderii europeni că manifestă toleranţă faţă de Iran în loc să se opună activităţilor sale “teroriste”, relatează AFP, potrivit agerpres.

Afirmaţiile făcute de Netanyahu în faţa consiliului de miniştri sunt în concordanţă cu eforturile acestuia de a-i determina pe liderii lumii să se alăture Statelor Unite în eforturile de a exercita presiune asupra Teheranului.

Citește și : SUA confirmă faptul că Riadul a adoptat măsuri pentru protejarea civililor în Yemen

“A sosit momentul ca lumea să se unească în lupta împotriva organizaţiilor teroriste. A făcut-o într-o anumită măsură împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI), dar nu o va face împotriva Iranului”, a declarat Netanyahu, potrivit serviciilor sale.

Preşedintele Donald Trump a anunţat la 8 mai retragerea Statelor Unite din acordul privind dosarul nuclear iranian şi restabilirea sancţiunilor împotriva Teheranului, precum şi împotriva tuturor companiilor care nu încetează afacerile cu această ţară.

Puterile europene au respins cererea SUA de izolare economică a Iranului, argumentând că acest acord împiedică Iranul să achiziţioneze arme nucleare.

Adversar ferm al acordului nuclear şi al regimului iranian, premierul israelian solicită sancţiuni mai dure împotriva Iranului. El şi-a exprimat îngrijorarea că Iranul ar putea deţine bombă atomică şi consideră astfel că ţara sa ar putea deveni o ţintă a acesteia.

Citește și : Iranul respinge acuzaţiile „provocatoare şi iresponsabile” ale SUA cu privire la rolul său în recentele atacuri din Irak

“Discursul de temperare faţă de Iran încurajează atacurile neîncetate împotriva valorilor şi securităţii lumii libere, este timpul ca Occidentul să se alăture eforturilor clare ale administraţiei Trump împotriva regimului terorist de la Teheran”, a subliniat premierul israelian Netanyahu.

Tags: arme nucleareBenjamin NetanyahueuropeniIranStatul IslamicSUAteherantoleranţă
Categorii: DiasporaSinteze