Netanyahu afirmă că n-a câştigat niciun shekel de pe urma vânzării de submarine nemţeşti Egiptului

Publicat:

Premierul Benjamin Netanyahu a negat sâmbătă seara acuzaţiile conform cărora ar fi avut de profitat de pe urma vânzării de submarine nemţeşti către Egipt, într-un rar interviu în direct acordat postului de televiziune israelian Channel 12, transmite dpa, scrie Agerpres.

În primul interviu de la începerea mandatului de premier acordat în studioul canalului de televiziune cel mai urmărit din Israel, Benjamin Netanyahu a respins acuzaţiile aduse de oponenţii săi politici ca fiind un “val de minciuni”.


Citește și : Maduro îl acuză pe Guaido că pregăteşte un complot pentru a-l asasina: „Am dejucat un plan al marionetei diabolice, pe care el îl conducea personal”

Acuzaţiile se referă la un presupus scandal de mită şi corupţie apărut în legătură cu achiziţionarea unor submarine şi nave de la compania ThyssenKrupp Marine Systems din Germania (TKMS). Netanyahu nu este un suspect în acest caz, ci mai multe persoane din anturajul său.

Conform presei israeliene, procurorul general anchetează acuzaţiile referitoare la un conflict de interese ce îl priveşte pe Netanyahu şi care implică deţinerea de către acesta de acţiuni la o companie condusă de vărul său şi care ulterior a fost achiziţionată de un furnizor de la ThyssenKrupp.

Potrivit acuzaţiilor, în timp ce era liderul opoziţiei, Netanyahu a cumpărat acţiuni pe care le-a vândut cu 16 milioane de şekeli (aproximativ 4.5 milioane de dolari) la un an după realegerea sa în funcţia de şef al guvernului, în 2009.

Principalii săi rivali politici, Benny Gantz şi Yair Lapid, au pus la îndoială obţinerea unui profit atât de mare din acţiunile unei companii care a avut rezultate slabe.

Netanyahu a explicat profitul din acţiunile pe care le cumpărase cu 600.000 de dolari motivând că înţelege cum funcţionează economia şi afacerile şi a negat orice legătură cu vânzarea submarinelor.

El a mai spus că a informat autorităţile fiscale despre aceste acţiuni şi a obţinut acordul procurorului general de a le păstra după preluarea postului de premier. Netanyahu a precizat că a vândut acţiunile cu un an şi jumătate înaintea vânzării primului submarin.

Citește și : NATO confirmă că prevede o instalaţie de stocaj pentru echipament militar american în Polonia

În octombrie 2016, Netanyahu a semnat un acord-cadru în valoare de mai multe miliarde de dolari, contrar avizului ministrului apărării Moshe Yaalon şi a altor persoane din establishmentul apărării israeliene.

În cadrul interviului de sâmbătă, premierul a declarat că a aprobat vânzarea submarinelor către Egipt ca urmare a unor “secrete de stat” despre care puţine persoane sunt la curent.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.