Netanyahu anunţă planuri pentru Cisiordania ocupată după ce a câştigat alegerile pentru conducerea Likud

Publicat:

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat vineri o serie de planuri ample, inclusiv obţinerea recunoaşterii de către Statele Unite a “suveranităţii” israeliene asupra unor părţi din Cisiordania ocupată, după ce a reuşit să câştige alegerile pentru conducerea partidului său, relatează DPA, potrivit agerpres.

Cu o seară înainte, Netanyahu a obţinut 72,5% din voturi pentru a-şi păstra rolul de lider al partidului conservator Likud.


Citește și : Japonia va trimite o navă militară şi două avioane de patrulare în Orientul Mijlociu

“Ne vom strădui să obţinem recunoaşterea de către SUA a suveranităţii noastre în Valea Iordanului şi toate aşezările din zona Iudeea şi Samaria”, a declarat premierul în vârstă de 70 de ani, vineri într-un discurs de victorie în faţa susţinătorilor săi.

Netanyahu a vorbit despre un “pact de apărare istoric” cu SUA, dacă partidul său câştigă alegerile parlamentare din 2 martie.

Totodată, ţara sa va “opri în cele din urmă Iranul” şi va viza acorduri de pace cu statele arabe, a spus el.

Singurul contracandidat al lui Netanyahu în cursa pentru desemnarea şefului Likud, fostul ministru al educaţiei Gideon Saar, a obţinut 27,5% din voturi, au anunţat media locale inclusiv Times of Israel în primele ore ale zilei de vineri.

Citește și : Rusia anunţă că sistemul de rachete hipersonice Avangard a devenit operaţional

Alegerile primare au fost ţinute pe fondul unui impas politic ce a paralizat Israelul luni de zile şi a condus la un al treilea scrutin parlamentar fără precedent în mai puţin de un an.

Nici Netanyahu, nici contracandidatul său Benny Gantz de la alianţa de centru-stânga Albastru şi Alb nu au reuşit să formeze un guvern.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.