X

Netanyahu: Decizia CPI de a lansa o anchetă cu privire la crime de război în Palestina este ‘însăşi esenţa antisemitismului’

Decizia Curţii Penale Internaţionale (CPI) de a lansa o anchetă cu privire la potenţiale crime de război comise în teritoriile palestiniene reflectă ”însăşi esenţa antisemitismului”, a declarat miercuri premierul israelian Benjamin Netanyahu, relatează AFP, potrivit agerpres

El a reacţionat la anunţul procuroarei generale a CPI, Fatou Bensouda, de a deschide o anchetă oficială cu privire la presupuse crime de război în teritoriile palestiniene, o iniţiativă pe care statul evreu o contestă cu fermitate.

Citește și : Germania respinge criticile UE privind restricţiile impuse la frontiere

CPI ”a luat o decizie care este însăşi esenţa antisemitismului şi a ipocriziei (…) Vom apăra fiecare soldat, fiecare ofiţer, fiecare civil şi vă promit că ne vom lupta pentru adevăr până când această decizie revoltătoare va fi anulată”, a declarat premierul Netanyahu într-o alocuţiune televizată.

Cu puţin timp în urmă, şeful diplomaţiei israeliene, Gabi Ashkenazi, a denunţat ”o decizie politică a unui procuror la sfârşitul mandatului său (…) care transformă instanţa într-un instrument aflat în mâinile extremiştilor şi ale organizaţiilor antisemite”.

Citește și : Generaţia Identitară a fost DIZOLVATĂ în Franţa

Autoritatea palestiniană a salutat miercuri decizia CPI de a deschide o anchetă privind presupuse crime de război comise în Cisiordania şi Fâşia Gaza, calificând-o drept ”necesară şi urgentă”. Spre deosebire de Autoritatea Naţională Palestiniană, Israelul nu este membru al CPI, cu sediul la Haga.

Tags: anchetaBenjamin NetanyahuCPIcrime de razboiFatou Bensouda
Categorii: Sinteze