Netanyahu: Distrugerea tunelurilor săpate de Hezbollah este “aproape terminată”

Publicat:

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat marţi că o operaţiune a armatei pentru localizarea şi distrugerea tunelurilor care ar fi fost construite, potrivit Israelului, de mişcarea libaneză Hezbollah pentru a ajunge pe teritoriul său va fi în curând terminată, relatează AFP, potrivit agerpres.

Israelul a lansat pe 4 decembrie o vastă operaţiune de descoperire şi de distrugere a tunelurilor de-a lungul frontierei sale cu Libanul. Armata israeliană susţine că a descoperit patru tuneluri despre care susţinute că ar fi fost săpate de Hezbollah, unul dintre inamicii săi susţinut de Iran.


Citește și : Douăzeci de persoane rănite într-un accident în care au fost implicate două trăsuri în sudul Germaniei

“O muncă excepţională s-a făcut aici pentru a împiedica Hezbollah să folosească arma tunelurilor”, a declarat premierul israelian cu prilejul unei vizite la locul de desfăşurare a operaţiunii.

“Operaţiunea va fi în curând terminată”, a adăugat el, citat de biroul său.

Vineri, armata israeliană a anunţat că a aruncat în aer un prim tunel. Potrivit premierului Netanyahu, al doilea tunel a fost distrus duminică.

Tunelurile ar fi folosite de Hezbollah pentru a răpi sau asasina soldaţi sau civili israelieni şi pentru a ajunge pe teritoriul israelian în caz de ostilităţi, afirmă Israelul.

La rândul său, ONU a afirmat pe 19 decembrie că chiar dacă cele patru tuneluri constituie “o încălcare gravă” a uneia dintre rezoluţiile care a pus capăt conflictului israeliano-libanez în 2006, “ele nu par să aibă puncte de ieşire pe partea israeliană”.

Citește și : Rusia extinde lista personalităţilor şi companiilor ucrainene supuse sancţiunilor economice

Ultima mare confruntare de până acum dintre Hezbollah şi Israel datează din 2006. Cele 33 de zile de război s-au soldat cu 1.200 de morţi în Liban şi 160 de morţi în armata israeliană, dar mişcarea şiită nu a fost neutralizată. Israelul şi Libanul se află în continuare, din punct de vedere tehnic, în stare de război.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.