Netanyahu : Israelul vrea consolidarea relațiilor cu România, Bulgaria şi Grecia pentru schimbarea abordării “ipocrite a UE”

Publicat:

Israelul vrea să consolideze relaţiile cu România, Bulgaria şi Grecia, pentru promovarea politicilor israeliene şi pentru a modifica “atitudinea ipocrită şi ostilă a Uniunii Europene”, a afirmat premierul israelian, Benjamin Netanyahu, înaintea reuniunii din oraşul bulgar Varna, potrivit Mediafax.

“Plec la un summit, mă voi întâlni cu premierii din Bulgaria, Grecia şi România, precum şi cu preşedintele Serbiei. Nu este vorba doar de o întâlnire între prieteni, ci şi de consolidarea relaţiilor cu aceste ţări. Sunt ţări cu care vreau să îmi promovez politicile, pentru a schimba atitudinea ipocrită şi ostilă a Uniunii Europene”, a declarat Benjamin Netanyahu, conform unui comunicat al Guvernului israelian.


Citește și : Donald Trump a transmis că va avea o întâlnire oficială cu Xi Jinping în cadrul summitului G-20

“Este vorba de un proces care va necesita timp, dar sunt încrezător în fixarea unui obiectiv şi în depunerea de eforturi în acest sens în mod sistematic şi cred că acest lucru va fi realizat în timp. Acest lucru este important pentru statul Israel, al cărui statut este în ascensiune în lume”, a adăugat Benjamin Netanyahu, conform agenţiei JNS şi cotidianului Haaretz.

Uniunea Europeană critică frecvent activităţile de colonizare israeliene în Cisiordania şi violenţele disproporţionate din conflictul israelo-palestinian. De asemenea, Uniunea Europeană a condamnat decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului şi de a transfera ambasada americană de la Tel Aviv la Ierusalim. Uniunea Europeană pledează pentru stabilirea statutului oraşului Ierusalim prin procesul de pace israelo-palestinian.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.