X

Netanyahu i-a mulţumit lui Trump pentru că ‘a avut curajul’ să mute ambasada SUA la Ierusalim

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi-a exprimat luni gratitudinea faţă de preşedintele american, Donald Trump, mulţumindu-i acestuia din urmă la ceremonia de deschidere a ambasadei SUA la Ierusalim pentru decizia curajoasă prin care ‘a scris istorie’ şi care va fi amintită de generaţii de israelieni de acum înainte, transmit agenţiile Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

‘Este o zi mare. O zi mare pentru Ierusalim. O zi mare pentru statul Israel. O zi care va fi gravată în memoria noastră naţională pentru generaţii’, a spus Netanyahu în discursul rostit la ceremonia de inaugurare a noului sediu al ambasadei Statelor Unite ale Americii.

Citește și : Ținta NATO de 2% din PIB pentru bugetul Apărării nu este un „fetiş”, susține Angela Merkel

Premierul israelian i-a mulţumit preşedintelui Donald Trump pentru că ‘a avut curajul’ să-şi respecte promisiunea de mutare a ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, oraş pe care premierul Netanyahu l-a numit capitala ‘eternă, indivizibilă a Israelului’.

‘Este un moment de istorie. Domnule preşedinte Trump, prin recunoaşterea a ceea ce aparţine istoriei, aţi scris istorie’ i s-a adresat Netanyahu lui Trump, care nu a fost prezent la ceremonie, dar a transmis anterior un mesaj video, iar fiica sa, Ivanka, a dezvelit sigla ambasadei SUA la Ierusalim.

Citește și : Orban vs Soros: Ungaria va înăspri legea privind ONG-urile

Tags: Benjamin NetanyahuDonald TrumpierusalimIvankaSUA
Categorii: Sinteze