Netanyahu poate fi inculpat înainte de alegerile din Israel

Publicat:

Procurorul general din Israel a declarat vineri că nu există niciun motiv legal care să-l împiedice să-l pună sub acuzare pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu pentru corupţie înainte de alegerile de la 9 aprilie dacă va decide că o astfel de măsură este justificată, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Procurorul general Avichai Mandelblit a spus că echipa sa examinează încă probele din dosar şi intenţionează să ia o decizie cât mai curând posibil.


Citeşte şi: Eminenţa cenuşie de la Casa Albă îi cere lui Maduro să accepte amnistia

Netanyahu riscă să fie pus sub acuzare în trei dosare de corupţie. El neagă că ar fi comis vreo ilegalitate şi a catalogat dosarele împotriva lui drept o vânătoare de vrăjitoare.

Actualul premier israelian este încă favorit în alegeri, dar sondajele de opinie arată că cel mai puternic contracandidat al său, fostul general Benny Gantz creşte în popularitate.

Mandelblit a spus că i-a informat pe avocaţii lui Netanyahu că “nu există niciun impediment în luarea şi publicarea unei decizii, dacă va exista una, privind punea sub acuzare în cazurile legate de prim-ministru, sau într-o parte din ele, (…) chiar înainte de data alegerilor”.

Netanyahu a anunţat deja că nu se va retrage din cursă dacă Mandelblit îşi anunţă intenţia de a accepta recomandările poliţiei de a-l pune sub acuzare.

Poliţia susţine că Netanyahu a acordat mai multe favoruri în domeniul reglementărilor companiei de prim plan din domeniul telecomunicaţiilor Bezeq Telecom din Israel, în schimbul unor relatări mai pozitive pe un site de ştiri care îi aparţine proprietarului firmei.

Citeşte şi: Germania îşi înlocuieşte vechile sale avioane de luptă

În al doilea caz, poliţia pretinde că Netanyahu a primit cadouri costisitoare din partea unor prieteni bogaţi.

O a treia investigaţie se axează asupra suspiciunii că Netanyahu a negociat o înţelegere cu un ziar pentru ştiri mai favorabile în schimbul unor promisiuni de a sprijini o legislaţie care ar fi limitat difuzarea unui concurent. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.