Netanyahu salută un acord ‘istoric’ de normalizare a relaţiilor Israel-Maroc

Publicat:

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat joi seară un acord ”istoric” de normalizare a relaţiilor cu Marocul şi a făcut referire la introducerea de ”zboruri directe” între cele două ţări în scurt timp, relatează AFP, scrie agerpres.

Într-o alocuţiune televizată, şeful guvernului israelian i-a mulţumit de asemenea regelui Marocului pentru această ”relaţie caldă” dintre cele două ţări.


Citește și : Arabia Saudită APROBĂ vaccinul Pfizer-BioNTech

”Am crezut întotdeauna în această pace care se concretizează astăzi în faţa ochilor noştri. Vreau să-i mulţumesc preşedintelui Trump pentru aceste acorduri şi regelui Marocului Mohammed al VI-lea pentru această decizie istorică de a face pace cu Israelul”, a declarat Netanyahu, joi seară, înainte de a aprinde o lumânare cu prilejul sărbătorii evreieşti Hanuka.

“Mai întâi vom înfiinţa birouri de legătură, apoi vom stabili relaţii diplomatice directe şi zboruri directe între cele două ţări”, a adăugat premierul israelian.

După Emiratele Arabe Unite, Bahrein şi Sudan, Marocul este a patra ţară arabă care a promis din luna august că va stabili relaţii diplomatice cu statul evreu.

Citește și : Premierul demisionar al Libanului, INCULPAT pentru catastrofa din Beirut

Acest nou acord a fost anunţat joi la Washington de către preşedintele american în exerciţiu Donald Trump care a recunoscut suveranitatea Marocului asupra regiunii Sahara Occidentală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.