X

Netanyahu se opune inițierii dialogului între SUA și Iran: ‘Acesta este momentul să creștem presiunea asupra Teheranului’

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a îndemnat joi marile puteri mondiale să nu deschidă dialogul cu Iran, după ce președintele american Donald Trump a anunțat că este dispus să se întâlnească cu omologul său iranian, Hassan Rouhani, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Președintele Donald Trump a anunțat că este dispus să aibă o întâlnire bilaterală cu Hassan Rouhani pentru a rezolva disputa privind Acordul nuclear semnat în 2015 și sancțiunile impuse de Statele Unite.

Citește și : Parlamentul britanic va fi chemat să se pronunţe luni din nou cu privire la alegeri anticipate

„Nu este momentul să se discute cu Iranul. Acesta este momentul să creștem presiunea asupra Iranului”, a declarat Benjamin Netanyahu, în urma unei întâlniri cu prim-ministrul britanic Boris Johnson.

În cadrul vizitei la Londra, Benjamin Netanyahu va avea o întâlnire oficială și cu Mark Esper, secretarul american al Apărării.

Președintele american a declarat la finalul summitului G7 din Franța că este dispus să aibă o întâlnire bilaterală cu Hassan Rouhani.

Iranul a respins posibilitatea unor negocieri directe între Teheran și Washington, adăugând că discuțiile între cele două țări vor fi reluate doar dacă Statele Unite anulează sancțiunile impuse Iranului și revin la respectarea termenilor Acordului atomic din anul 2015.

Citește și : Putin invită liderii G7 în Rusia dacă doresc să reprimească ţara sa în acest grup

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

Tags: Benjamin NetanyahuDonald TrumpHassan RouhaniIranStatele Unite
Categorii: Sinteze