X

Netanyahu şi-a anulat o vizită externă şi se concentrează pe negocierile cu Hamas

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a anulat joi vizita planificată în Columbia, menţionând ‘situaţia din sudul ţării’, informează agenţia de presă Xinhua, potrivit agerpres.

Anularea neaşteptată a vizitei intervine în contextul informaţiilor privind progresele înregistrate în negocierile mediate de egipteni între Israel şi Hamas, mişcarea palestiniană care conduce Fâşia Gaza.

Citeşte şi: Parlamentul francez adoptă un proiect de lege împotriva violenţelor sexuale şi sexiste

Negocierile vizează încetarea atacurilor şi contraatacurilor între Israel şi militanţii din Gaza, inclusiv a atacurilor aeriene israeliene şi a tirurilor cu gloanţe reale, precum şi lansările de rachete palestiniene şi a baloanelor umplute cu heliu care au lovit terenuri agricole în sudul Israelului.

Joi, site-ul israelian Ynet a relatat că liderul adjunct al Hamas, Saleh al-Arouri, era aşteptat să sosească în cursul zilei în Gaza pentru a discuta propunerea de reconciliere cu Fatah – mişcarea palestiniană apropiată de liderul Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas – şi o înţelegere pe termen lung cu Israelul.

Netanyahu urma să se deplaseze la 6 august la Bogota pentru a se întâlni cu preşedinţii Argentinei, Guatemalei, Chile şi Honduras. Ultima sa vizită în America Latină datează de anul trecut când a fost în Argentina. 

Citeşte şi: Thailanda cere Londrei extrădarea fostului premier Yingluck Shinawatra

Tags: Benjamin Netanyahufasia gazahamasisraelSaleh al-Arouri
Categorii: Sinteze