X

Netanyahu speră că europenii vor urma exemplul lui Trump privind Ierusalimul

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, aflat în vizită la Bruxelles, a salutat luni anunţul preşedintelui american Donald Trump de recunoaştere a Ierusalimului drept capitală a statului Israel şi a declarat că se aşteaptă ca ţările europene să urmeze exemplul SUA, transmite Reuters, conform agerpres.

Înaintea unei întâlniri cu miniştrii de externe ai statelor Uniunii Europene, Netanyahu a spus că decizia lui Donald Trump, condamnată de palestinieni şi de guverne europene, va contribui la pacea din Orientul Mijlociu.

Citeşte şi: Tensiunile cresc în Orientul Mijlociu – Încă un palestinian a fost ucis după ce a înjunghiat grav un isrelian

El le-a cerut palestinienilor să recunoască Israelul ca stat evreu cu capitala la Ierusalim.

Anterior în cursul zilei de luni, şefa diplomaţiei UE Federica Mogherini a salutat prima vizită a unui premier israelian la instituţiile UE în ultimii 22 de ani şi a promis că blocul comunitar va recunoaşte ‘consensul internaţional’ cu privire la statutul Ierusalimului.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a statului Israel, anunţ ce marchează o schimbare majoră a politicii Washingtonului în Orientul Mijlociu.

Citeşte şi: Berlinul condamnă ferm arderea steagurilor insraeliene la mitingurile palestinienilor – VIDEO

Liderul de la Casa Albă a subliniat că Ierusalimul trebuie să rămână locul sfânt pentru trei religii importante (creştină, mozaică şi musulmană, n.r.) şi că Israelul are dreptul de a-şi decide propria capitală.

Arabii şi musulmanii din Orientul Mijlociu au condamnat decizia, pe care au calificat-o drept o măsură ‘incendiară’.

Tags: ambasadaBenjamin NetanyahubruxellesDonald TrumpeuropaFederica MogheriniierusalimisraelSUAuniunea europeana
Categorii: Sinteze