Netanyahu: ‘Suntem aproape de o mare victorie’

Publicat:

“Suntem aproape de o mare victorie”, a declarat miercuri fostul premier israelian Benjamin Netanyahu, după alegerile legislative care au plasat partidul său, Likud, şi aliaţii săi religioşi şi de extrema-dreapta pe calea întrunirii unei majorităţi, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Am experienţa, am făcut alegeri, trebuie să aşteptăm rezultatele finale, dar drumul nostru, cel al Likudului, s-a dovedit a fi cel corect, suntem aproape de o mare victorie”, s-a adresat Netanyahu susţinătorilor său care s-au adunat la Ierusalim.


Citeşte şi: Coreea de Nord a lansat cel puţin 10 rachete de diferite tipuri – Black News

“Nu ştim încă rezultatele, dar dacă rezultatele sunt ca cele ale sondajelor din aceasta seară, voi forma un guvern naţional pentru toţi cetăţenii Israelului”, a adăugat Netanyahu, care are cea mai îndelungată experienţă ca prim-ministru din istoria ţării.

Judecat pentru corupţie într-o serie de cazuri, un subiect pe care nu l-a abordat în discursul său de miercuri dimineaţa, Netanyahu a pierdut anul trecut puterea în favoarea unei coaliţii conduse acum de centristul Yair Lapid.

Citeşte şi: SUA acuză Rusia că ‘nu-i pasă’ de foametea din lume – Black News

“Trebuie să aşteptăm rezultatele finale”, pentru că “nimic nu este decis” la alegerile legislative israeliene, a declarat, la rândul său, prim-ministrul în exerciţiu Yair Lapid.

Proiecţiile canalelor israeliene plasează Likud-ul pe primul loc la alegerile legislative cu aproximativ 30 de locuri, înaintea partidului Yesh Atid al lui Lapid, cu aproximativ 24 de locuri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.