Netanyahu vrea AMÂNAREA procesului său

Publicat:

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, aflat în pline negocieri pentru formarea unui nou guvern, a cerut luni amânarea procesului în care este inculpat pentru corupţie, motivând că nu a avut acces la o serie de documente din dosar, transmite AFP, potrivit agerpres.

Avocaţii lui Netanyahu au trimis o scrisoare tribunalului din Ierusalim pentru a cere o amânare de 45 de zile a procesului, care urmează să înceapă la data de 17 martie.


Citeşte şi: Arabia Saudită ÎNCHIDE toate şcolile şi îi izolează pe şiiţi

‘În momentul depunerii acestei solicitări, încă nu am primit toate piesele de la dosar strânse în timpul anchetei’, afirmă avocaţii în scrisoarea consultată de AFP.

Benjamin Netanyahu, singurul şef de guvern din istoria Israelului inculpat în timpul mandatului, urmează să fie judecat pentru fraudă, abuz de încredere şi mită în trei dosare distincte.

În Israel, legea interzice unei persoane inculpate să rămână într-un post de ministru, o prevedere ce nu se aplică şefului guvernului, însă acesta nu beneficiază de imunitate în faţa justiţiei.

Netanyahu se declară nevinovat şi victima unei ‘vânători de vrăjitoare’ din partea parchetului şi a presei.

Data prevăzută pentru începerea procesului, 17 martie, coincide cu termenul limită la care preşedintele israelian Reuven Rivlin trebuie să desemneze persoana însărcinată cu formarea guvernului.

Citeşte şi: Un bărbat înarmat cu două cuţite a fost împuşcat mortal în centrul Londrei

Netanyahu şi principalul său rival, centristul Benny Gantz, poartă în prezent negocieri separate pentru a ralia deputaţi la blocurile lor, după ce, în urma alegerilor legislative de la 2 martie, niciunul dintre ei nu a reuşit să obţină sprijinul a 61 de parlamentari din totalul celor 120 din Knesset.

Deputaţi din opoziţie şi-au anunţat intenţia de a propune un proiect de lege care ar împiedica o persoană inculpată să formeze un guvern.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.