Netflix operează modificări asupra unui serial după ce guvernul polonez a reclamat inexactităţi istorice

Publicat:

Netflix a anunţat că va adăuga un text explicativ la unele dintre hărţile prezentate în serialul documentar despre Holocaust ”The Devil Next Door” după ce compania a fost acuzată de “inexactităţi istorice” de către guvernul polonez, informează DPA, potrivit agerpres.

Premierul Mateusz Morawiecki a reclamat că serialul produs de platforma de streaming americană despre procesul unui presupus criminal de război nazist John Demjanjuk, un uncrainean care şi-a clădit o nouă viaţă în Statele Unite, “conţine o hartă care plasează în mod eronat mai multe lagăre de concentrare naziste în interiorul granişelor Poloniei moderne”.


Citește și : Sprijinul pentru independenţa Cataloniei s-a redus (sondaj)

“Nu există niciun comentariu sau vreo altă explicaţie care să precizeze că aceste amplasamente erau operate de Germania”, a spus luni Morawiecki, adăugând că harta “păcăleşte privitorii făcându-i să creadă că Polonia a fost responsabilă pentru stabilirea şi menţinerea acestor lagăre şi pentru comiterea crimelor din interiorul acestora”.

Problema a fost abordată şi de Institutul Polonez al Memoriei Naţionale, care a acţionat Netflix în instanţă.

În replică, Netflix a spus că va adăuga texte explicative la unele dintre hărţile prezentate în serial.

“În acest fel, va fi clar că lagărele de concentrare şi de exterminare din Polonia au fost construite şi operate de regimul nazist din Germania, care a invadat şi ocupat această ţara în perioada 1939-1945”, se precizează într-o declaraţie dată publicităţii joi seară de Netflix.

Guvernul polonez monitorizează cu stricteţe ca lagărele de concentare construite pe teritoriul de astăzi al Poloniei să nu fie descrise ca “poloneze”. Aceste lagăre, unde milioane de persoane – în cea mai mare parte evrei – şi-au pierdut viaţa, au fost construite şi administrate de Germania nazistă, au subliniat oficialii.

Anul trecut, majoritatea aflată la guvernare a adoptat o lege care denunţă ca fiind ilegal să se sugereze că Polonia poartă vreo responsabilitate pentru crimele germane comise pe teritoriul polonez. Legea a stârnit protestele comunităţii internaţionale, inclusiv ale Israelului, şi a fost ulterior modificată.

Citește și : Trump va participa la summitul NATO de la Londra (Casa Albă)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ani grei de închisoare pentru moldovenii care au omorât un bărbat în Italia

Ani grei de închisoare pentru moldovenii care au omorât un bărbat în Italia Cei doi moldoveni care acum un an au ucis în bătaie un...

O moldoveancă a fost UCISĂ de soţul italian! Detalii şocante despre crimă

O moldoveancă a fost UCISĂ de soţul italian! Detalii şocante despre crimă Erik Zorzi, un șofer de camion originar din Italia, provincia Padova, în vârstă...

Festivalul ‘DOR de Chișinău’: Moldovenii din diasporă s-au bucurat de un spectacol de excepție

Festivalul 'DOR de Chișinău': Moldovenii din diasporă s-au bucurat de un spectacol de excepție Primăria Chișinău a organizat în premieră Festivalul „DOR de Chișinău”, un...

‘Diaspora Plantează Acasă’: Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni

'Diaspora Plantează Acasă': Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni Ministerul Mediului al Republicii Moldova, în colaborare cu Biroul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.