X

New Delhi va finanţa educaţia copiilor rămaşi orfani din cauza COVID-19

Autorităţile din New Delhi vor acorda ajutor financiar şi vor sponsoriza educaţia copiilor rămaşi orfani în capitala Indiei din cauza COVID-19, au anunţat marţi oficiali, relatează dpa, potrivit agerpres.  

Ministrul-şef al New Delhi, Arvind Kejriwal, a anunţat, de asemenea, 10 kilograme de raţii de hrană gratuită în această lună pentru familiile sărace aflate în dificultate pe perioada de lockdown.

Citește și : Poliţia britanică caută într-o pivniţă o victimă a unui criminal în serie

Familiile care au pierdut capul familiei vor primi o pensie de 2.500 de rupii (35 de dolari) pe lună. Copiii care şi-au pierdut părinţii vor primi o sumă similară până la vârsta de 25 de ani şi educaţia lor va fi acoperită de guvernul din New Delhi, a afirmat Kejriwal într-un comunicat.

“Copiii care şi-au pierdut părinţii din cauza COVID-19, toţi aceşti copii nu ar trebui să se considere singuri şi neajutoraţi, voi fi alături de ei tot timpul”, a mai spus Kejriwal.

Guvernele statelor centrale Madhya Pradesh şi Chhattisgarh au anunţat, de asemenea, recent sprijin financiar şi educaţie gratuită pentru copiii ai căror părinţi au murit de COVID-19, a informat NDTV.

Citește și : Peste 50 de migranţi au dispărut în valurile Mediteranei

De asemenea, statul Jharkhand a anunţat că este angajat să ofere ajutor copiilor rămaşi orfani din cauza COVID-19 şi a oferit sprijin financiar pentru îngrijitori.

India este a doua cea mai grav afectată ţară din lume de coronavirus după SUA, cu un total de 25 de milioane de cazuri. Guvernul indian nu are o estimare generală a numărului copiilor rămaşi orfani din cauza COVID-19.

Tags: Arvind Kejriwalcovid-19lockdownNew Delhiorfani
Categorii: Știrile zilei