New York: Delincvenţii sexuali ar putea fi INTERZIŞI în mijloacele de transport public

Publicat:

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a declarat marţi că va propune o lege pentru a interzice intrarea în sistemul de transport urban a delincvenţilor sexuali cu risc ridicat şi a persoanelor care au comis infracţiuni sexuale “repetate”, transmite EFE, potrivit agerpres.

Măsura ar include interdicţii de acces de până la trei ani la serviciile de metrou, autobuz sau de căi ferate din statul newyorkez.


Vezi și: Iranul ATACĂ o bază americană din Irak – VIDEO

Legea va permite judecătorilor să prevadă în sentinţele contra delincvenţilor sexuali interzicerea utilizării mijloacelor de transport public.

Nerespectarea unei astfel de interdicţii judiciare ar urma să fie considerată un delict, în noua legislaţie.

“Utilizatorii serviciului de transport merită să se simtă în siguranţă şi noi avem obligaţia de a garanta că nu vor fi ţinta unor delincvenţi sexuali”, a spus Cuomo, citat într-un comunicat al biroului său.

Nu este prima dată când autorităţile statului şi oraşului New York propun astfel de măsuri, aminteşte EFE.

În martie, primarul Bill de Blasio s-a arătat favorabil unei legislaţii care să-i îndepărteze pe prădătorii sexuali de la metrou, însă a amintit că aceasta va trebui aprobată de către autorităţile statale, cele în a căror competenţă este sistemul metropolitan de transport.

Chestiunea a revenit în atenţie periodic, odată cu apariţia unor cazuri de hărţuire sau exhibiţionism în serviciile de transport.

Citește și: Un avion de pasageri S-A PRĂBUȘIT în Iran. Cel puțin 170 de oameni au murit!

De exemplu, în martie 2019, The New York Post a publicat un reportaj despre circa zece bărbaţi ce au fost arestaţi de mai multe ori pentru că au atins femei la metrou sau le-au arătat organele genitale, fapte ce au stârnit nemulţumirea cetăţenilor.

Fiind vorba de comportamente considerate de obicei delicte minore, aceşti recidivişti sunt puşi rapid în libertate iar mulţi comit din nou aceleaşi fapte.

“Suficient este suficient. Dacă dorim ca sistemul nostru public de transport să se îmbunătăţească, trebuie să găsim un echilibru între dreptul cuiva de a avea acces la transportul public şi siguranţa utilizatorilor”, a spus marţi guvernatorul Andrew Cuomo.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.