New York Times a publicat un rebus în formă de svastică (FOTO) chiar înainte de Hanuka

Publicat:

Ziarul The New York Times (NYT) se confruntă cu reacţii negative după publicarea, cu o zi înainte de prima noapte de Hanuka, a unui careu de cuvinte încrucişate care, în opinia criticilor, are forma unei svastici, relatează marţi DPA/TCA, potrivit agerpres.

Careul din 18 decembrie, intitulat “Some Theme’s Missing”, a stârnit numaidecât vâlvă printre utilizatorii de pe reţelele sociale care au atras atenţia asupra formei aparte a acestuia.


Citeşte şi: Senatul american a aprobat! Sprijin clar pentru PKK/PYD – Black News

Donald Trump Jr s-a numărat printre utilizatorii care au criticat publicaţia. “Dezgustător! Numai New York Times ar începe Hanuka cu acest careu de cuvinte încrucişate”, a scris el. “Vă imaginaţi ce i-ar face cuiva care ar proceda la fel şi nu ar avea aceeaşi ideologie ca a lor? Le acord aceeaşi prezumţie de nevinovăţie pe care ar oferi-o ei acelor oameni. Fix zero”, a adăugat el.

Comentariile online de pe site-ul The New York Times au fost la fel de critice. “Luaţi-mă drept unul dintre numeroşii comentatori care au văzut imediat zvastica”, a scris unul dintre utilizatori. “Ar fi bine dacă editorii de cuvinte încrucişate ar rezolva asta şi cineva şi-ar asuma responsabilitatea. Cui îi pasă dacă a fost ‘neintenţionat’? Nu pentru asta există editori?”, a adăugat el.

“Eliminaţi zvastica. Daţi dovadă de prost gust având în vedere rata ridicată a antisemitismului din SUA din acest moment”, a scris un altul.

“S-ar putea crede că v-aţi asigura ca desenul să nu înfăţişeze un cunoscut simbol al urii după ce aţi făcut deja această greşeală”, a scris alt utilizator. “NYT chiar trebuie să trateze acest lucru în mod public, mai ales având în vedere că acest lucru s-a întâmplat la început de Hanuka.

Citeşte şi: Premierul olandez își cere scuze pentru rolul jucat de Olanda în comerțul cu sclavi – Black News

În propriul său comentariu public referitor la acest careu de cuvinte încrucişate, creatorul său, Ryan McCarty, l-a descris drept o “formă distractivă de vârtej”.

“Sunt încântat că primul meu careu de cuvinte încrucişate apare în The Times de duminică!”, a scris McCarty. “Iniţial am încercat să-l realizez într-o grilă de 15×15, dar apoi am decis să extind grila într-un careu de cuvinte încrucişate pentru dimensiunea de duminică, cu o formă distractivă de vârtej”, a adăugat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Scandal după ce o sportivă din Ungaria a insultat un arbitru român şi a postat mesajul: ‘Urâm România de rahat!’

Scandal după ce o sportivă din Ungaria a insultat un arbitru român şi a postat mesajul: 'Urâm România de rahat!' În semifinala de la dublu...

Ce au ales să învețe liceenii în acest an? Topul celor mai solicitate discipline opționale

Ce au ales să învețe liceenii în acest an? Topul celor mai solicitate discipline opționale În luna mai, elevii din Republica Moldova au avut ocazia...

Arma care ar îngenunchea economia Rusiei și i-ar ruina mașinăria de război

Arma care ar îngenunchea economia Rusiei și i-ar ruina mașinăria de război Economia Federației Ruse a făcut față până în prezent nenumăratelor sancțiuni, iar Fondul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.