X

New York-ul ar putea redeschide unele săli de spectacole la începutul lui aprilie

După întoarcerea meciurilor din NBA la Madison Square Garden şi redeschiderea, în această vineri, a unor cinematografe, New York-ul ar putea în curând să sărbătorească reluarea artelor spectacolului: guvernatorul statului New York a anunţat miercuri că sălile de spectacole s-ar putea redeschide pe 2 aprilie, însă la capacitate limitată, informează AFP, potrivit agerpres.  

Sălile din capitala culturală americană, închise din 12 martie, vor putea fi redeschise la 33% din capacitate (sau cel mult 100 de persoane), cu purtarea măştii şi distanţare obligatorii, a anunţat guvernatorul Andrew Cuomo în cadrul unui briefing de presă.

Citeşte şi: De voie, de nevoie, Merkel acceptă o relaxare treptată a restricţiilor

În exterior, spectacolele vor putea avea un public de până la 200 de persoane.

Aceste praguri vor fi ridicate în cazul sălilor capabile să-şi testeze în prealabil spectatorii, la 150 de persoane în interior şi la 500 în aer liber.

Cu astfel de limitări, producţiile mari de pe Broadway – cum ar fi “Frozen” sau “Lion King” – “nu îşi vor putea relua reprezentaţiile”, a declarat pentru AFP Martine Sainvil, purtătoarea de cuvânt a Broadway-ului, fără a oferi detalii.

Unele locaţii de prestigiu, precum Apollo Theater din Harlem sau imensa sală a Park Avenue Armory din Upper East Side, ar putea, de asemenea, profita de ocazie.

Vezi şi: Un prototip al rachetei Starship A EXPLODAT după aterizare – VIDEO

Anunţul privind redeschiderea unor săli de spectacole vine în contextul scăderii numărului de infectări şi spitalizări din cauza coronavirusului în statul New York, precum şi în alte state americane, pe fondul accelerării campaniei de vaccinare şi a sosirii unui al treilea vaccin, cel dezvoltat de Johnson & Johnson.

În timp ce unele state americane au început să ridice o serie de restricţii – cum ar fi Texasul care a anunţat marţi că renunţă la purtarea obligatorie a măştii – guvernatorul statului New York a făcut apel în continuare la vigilenţă, în special din cauza incertitudinilor legate de noile variante ale coronavirusului. “În opinia mea, unele state merg prea departe, prea repede”, a comentat el cu privire la ridicarea restricţiilor.

Tags: Andrew CuomoBroadwaycoronavirusMadison Square Gardennew yorksali de spectacoleSUAvaccin
Categorii: Știrile zilei