X

New York-ul îşi redeschide restaurantele

Restaurantele din New York City care îi desfăşoară activitatea în spaţii închise îşi vor putea relua activitatea pe 30 septembrie la 25% din capacitate, cu unele restricţii, a anunţat miercuri guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, relaxând una dintre cele mai ample limitări a vieţii sociale din cel mai pupulat oraş din Statele Unite, transmite Reuters, conform news.ro.

Cuomo a spus că restriciile vor include măsurarea temperaturii la intrarea în restaurant şi obligativitatea ca un membru al fiecărui grup de clienţi să ofere informaţii de contact, pentru a putea fi identificate persoanele în cazul apariţiei unui caz de Covid-19 în restaurant.

Citește și: 900.000 de oameni au pierdut lupta cu coronavirusul

Statul, care s-a abţinut să redeschidă restaurantele în New York City din cauza temerilor că acest lucru ar putea duce la răspândirea noului coronavirus, ar putea mări rata de ocupare a restaurantelor la 50% după o reevaluare a situaţiei până pe 1 noiembrie, în funcţie de ratele de infectare, a spus Cuomo.

Guvernatorul a mai declarat într-o conferinţă de presă vă statul va crea un sistem prin care patronii vor putea să raporteze anonim restaurantele care nu respectă regulile, prin trimiterea unui mesaj text.

Citește și: Reuniune de urgență UE-Londra privind un proiect de lege controversat

Primarul New York City, Bill de Blasio, a recunoscut că redeschiderea restaurantelor la o capacitate de 25% nu va însemna revenirea la normalitate, dar a spus că este un început şi o modalitate de susţinere a economiei oraşului.

Tags: Andrew CuomoBill de Blasiocoronaviruscovid-19New York CityrestauranteSUA
Categorii: Știrile zilei