Nga Wai Hono i te Po, noua regină maori, din Noua Zeelandă

Publicat:

Nga Wai Hono i te Po, noua regină maori, din Noua Zeelandă

Nga Wai Hono i te Po este noua regină maori, din Noua Zeelandă, după decesul tatălui său, de săptămâna trecută.

Joi, a avut loc învestirea unei noi Regine Maore, Nga Wai Hono i te Po, în Noua Zeelandă, după decesul tatălui său, de săptămâna trecută, potrivit Reuters, scrie stiripesurse.


Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Învestirea vine într-un moment dificil, marcat de mai multe conflicte de ordin rasial, considerate cele mai grave din ultimii 20 de ani.

Noua suverană a fost aleasă de bătrânii maori pentru a-l înlocui pe tatăl ei, Regele Tuheitia Pootatau Te Wherowhero VII, care a decedat săptămâna trecută, la vârsta de 69 de ani, în urma unei intervenții chirurgicale.

Ceremonia de învestire, cunoscută sub numele de Te Whakawahinga, a avut loc în fața a mii de oameni strânși pentru tangihanga (înmormântare) a fostului rege.

Spre deosebire de tradițiile obișnuite de încoronare, noua regină nu a fost încununată, ci i s-a așezat o biblie din 1858 pe cap, Arhiepiscopul Don Tamihere ungând-o, ulterior, cu uleiuri considerate sacre.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Noua regină, în vârstă de 27 de ani, este unica fiică a fostului rege și a soției sale, Te Atawhai Makau Ariki, și deține un master în Tikanga Maori, având experiență în conservarea limbii maore.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Liam Gallagher (Oasis), criticat pentru prețurile mari ale biletelor după un tweet ironic din 2017

Liam Gallagher (Oasis), criticat pentru prețurile mari ale biletelor după un tweet ironic din 2017 Liam Gallagher se confruntă cu critici după ce un tweet...

Harvey Weinstein scapă de acuzații în Marea Britanie

Harvey Weinstein scapă de acuzații în Marea Britanie Procurorii britanici au renunțat la acuzațiile împotriva lui Harvey Weinstein, invocând lipsa unei perspective realiste de condamnare,...

Racheta europeană Vega a plasat un satelit pe orbita Pământului în cadrul ultimei sale misiuni

Racheta europeană Vega a plasat un satelit pe orbita Pământului în cadrul ultimei sale misiuni Racheta Vega a fost lansată miercuri de la Centrul Spaţial...

Atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit la patru zile după ce a fost incendiată de iubitul ei

Atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit la patru zile după ce a fost incendiată de iubitul ei Atleta olimpică din Uganda, Rebecca Cheptegei, a murit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.