Nicaragua începe vaccinarea populaţiei cu Sputnik V

Publicat:

Nicaragua a demarat marţi campania de imunizare împotriva COVID-19 cu vaccinul rusesc Sputnik V, a anunţat guvernul nicaraguan, informează miercuri AFP, potrivit agerpres. 

Prima doză de vaccin a fost administrată unui bărbat de 62 de ani, Marco Arauz, la spitalul Cruz Azul din Managua, potrivit unor imagini difuzate de mass-media oficiale, singurele autorizate să acopere evenimentul.


Citeşte şi: Texasul RENUNŢĂ la mască şi îşi deschide complet magazinele şi restaurantele

“Vaccinăm pas cu pas toţi pacienţii care au probleme renale”, a anunţat cu această ocazie ministrul sănătăţii nicaraguan Martha Reyes.

Pacienţii care suferă de alte boli precum diabet, cardiopatii, cancer vor fi de asemenea vaccinaţi până pe 22 martie, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Primul lot de doze de vaccin rusesc, o donaţie din partea Moscovei, a ajuns săptămâna trecută în Nicaragua. Numărul de doze disponibile nu a fost precizat.

În ianuarie, autorităţile statului Nicaragua au anunţat încheierea unui acord pentru achiziţionarea a 3,8 milioane de doze de vaccin Sputnik V.

Nicaragua, cu o populaţie de 6,5 milioane de locuitori, ar urma de asemenea să primească 200.000 de doze de vaccin Covishield produs în India şi 135.000 de doze de vaccin produs de compania anglo-suedeză AstraZeneca, prin intermediul mecanismului COVAX al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Citeşte şi: Stat Islamic revendică asasinarea celor trei tinere din Jalalabad

Potrivit cifrelor oficiale, Nicaragua a înregistrat de la începutul pandemiei 6.489 de contaminări şi 174 de decese cauzate de COVID-19. Însă, potrivit unui organism independent de monitorizare lansat de medici, numărul real ar fi de 13.140 de contaminări şi 2.976 de decese.

Nicaragua este singura ţară din America Centrală care nu a adoptat măsuri restrictive pentru a stăvili epidemia şi nu desfăşoară o campanie de testări pentru a evalua progresia contaminărilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Revolut îi cere companiei Meta să despăgubească victimele fraudelor

Revolut îi cere companiei Meta să despăgubească victimele fraudelor Banca britanică Revolut a cerut joi companiei Meta să despăgubească victimele fraudelor, în loc să-și partajeze...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Khamenei afirmă că aliații Iranului ‘nu vor da înapoi’ după atacurile Israelului

Khamenei afirmă că aliații Iranului 'nu vor da înapoi' după atacurile Israelului Liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, declară că grupurile armate aliniate Teheranului...

20 de școli din țară au primit mictobuze noi, procurate cu sprijinul României

20 de școli din țară au primit mictobuze noi, procurate cu sprijinul României Un lot de 20 de microbuze școlare donate de România au ajuns...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.