Nicaragua: Protestul planificat de opoziţie pentru duminică, interzis

Publicat:

Poliţia din Nicaragua a interzis manifestaţia de protest planificată pentru duminică de grupul de opoziţie Unitatea Naţională Alb-Albastră (UNAB), informează mass-media locale, preluate de dpa, potrivit Agerpres.

Inspectorul şef al poliţiei, Jaime Vanegas, a citit vineri o decizie în acest sens la televiziunea de stat, declarând că UNAB nu are un statut legal corespunzător pentru a organiza un asemenea protest. El a acuzat că protestatarii doresc să “continue comiterea de acte de vandalism şi teroare” în timpul sărbătorilor de Crăciun.


Citește și : Fratele preşedintelui hondurian, arestat la Miami pentru trafic de droguri

Poliţia intenţionează să desfăşoare forţe antirevoltă în capitală şi în oraşul Matagalpa din nordul ţării, au anunţat avocaţi în domeniul drepturilor omului.

UNAB doreşte înlăturarea democratică de la putere a preşedintelui ţării, Daniel Ortega. În vârstă de 73 de ani, Ortega a devenit preşedinte în 2007, după ce mai deţinuse această funcţie între 1985 şi 1990.

Potrivit criticilor săi, cei 16 ani în care Ortega s-a aflat la putere au decimat populaţia acestei ţări din America Centrală.

Situaţia rămâne tensionată în Nicaragua, după ce guvernul lui Ortega a reprimat protestele antiguvernamentale de la începutul lui aprilie.

Comisia Interamericană a Drepturilor Omului estimează că numărul celor care au murit în urma violenţelor depăşeşte 325, în timp ce unii activişti în acest domeniu vorbesc despre 545 de morţi. Guvernul din Nicaragua recunoaşte 200 de morţi în urma violenţelor.

Citește și : Germania: Bundestagul aprobă un buget record pentru 2019

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cristina Gherasimov a discutat telefonic cu noua ministră pentru Afaceri Europene a Suediei

Cristina Gherasimov a discutat telefonic cu noua ministră pentru Afaceri Europene a Suediei Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană a Republicii Moldova, Cristina Gherasimov, a avut o...

Marcel Ciolacu a fost întâmpinat cu onoruri militare la Guvern

Marcel Ciolacu a fost întâmpinat cu onoruri militare la Guvern Premierul României, Marcel Ciolacu, a ajuns la Chișinău și a fost întâmpinat cu onoruri militare...

Care sunt ţările cu arsenal nuclear şi câte focoase deţin acestea

Care sunt ţările cu arsenal nuclear şi câte focoase deţin acestea Conflictele militare din ultimii ani duc, inevitabil, la creșterea tensiunii militare la nivel mondial...

Și-ar fi ucis sora și a stat cu cadavrul în casă câteva săptămâni

Și-ar fi ucis sora și a stat cu cadavrul în casă câteva săptămâni Descoperire macabră într-o casă din centrul Chișinăului. Poliția a depistat cadavrul unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.