Nichiforciuc și-a creat propriul partid pentru că nu are încredere în foștii colegi

Publicat:

Și-a creat propriul partid pentru că nu are încredere în foștii colegi din Parlament. Ex-deputatul democrat, Eugeniu Nichiforciuc recunoaște că a revenit în politică pentru că nu s-a regăsit în alte formațiuni, cum ar fi Partidul Socialiștilor sau Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei.

Declarația a fost făcută de liderul partidului „Mișcarea Respect Moldova” în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”.


Citeşte şi: O altă durere de cap pentru autorităţi: Capacitatea redusă a gazoductului transbalcanic

„Da, este adevărat, am fost în coaliție cu Partidul Socialiștilor. L-am votat pe domnul Chicu ca prim-ministru, n-am generat rezultate rele, dar că atunci când te pornești la un drum vrei să fii sigur că cei care îți sunt alături nu te vor trăda, iar dacă este o înțelegere, ea va fi respectată. Eu mereu am ținut la cuvântul meu, la promisiunea dată și la alegerea pe care am făcut-o. Chiar în detrimentul meu, imaginii personale, am fost până la urmă în aceacoaliție, cu Partidul Socialiștilor, chiar și când colegii m-au exclus din Partidul Democrat, iar ulterior au și plecat din această coaliție. Eu îmi respect cuvântul, ceea ce nu au făcut-o alții. Dacă e să vorbim de Partidul Socialiștilor, eu am auzit declarațiile lui Dodon atunci când acesta și-a depus mandatul de deputat. Nu te poți duce într-o formațiune unde liderul acționează doar din interesul privat, de a se răzbuna. Dânșii vin să se răzbune pe Maia Sandu sau să-și realizeze promisiunile date în campania electorală? La fel el este și în situația domnului Chicu. Să ne punem o întrebare logică și corectă. Cum au ajuns în Parlament 63 de deputați PAS? Ce a fost până? Până a fost demisia lui Chicu din funcția de premier. A fot o soluție bună? Poate trebuia de luptat în continuare cu cei care erau gata să susțină acel guvern, pentru că alternativa care a venit este mult mai proastă. Cei care n-au ținut piept provocărilor, care s-au retras, cei care au cedat, de unde să luăm garanții că ei nu vor ceda din nou, că nu se vor retrage în cel mai important moment. Eu personal nu am încredere”, a declarat ex-deputatul democrat, Eugeniu Nichiforciuc.

Liderul Partidului „Mișcarea Respect Moldova” spune că în noua formațiune politică se vor regăsi doar oameni gata să meargă până la capăt dacă va fi necesar.

„Ne-am pornit la acest drum și am creat această Mișcare împreună cu colegii în care avem încredere, care știu că sunt corecți, onești, care vor merge până la capăt pentru ceea ce ne propunem”, a adăugat Nichiforciuc.

Eugeniu Nichiforciuc a devenit deputat în Parlamentul R. Moldova în anul 2014, după o tentativă eșuată la anticipatele din 2010. A fost ca deputat pe listele democraților la alegerile din 2019 pe circumscripția nr. 8 Florești, ca la alegerile anticipate din iulie 2021 să nu mai ajungă în Legislativ.

Citește și : Starea de urgență, prelungită în R. Moldova!

În luna iulie 2022, Nichiforciuc a fost pus sub învinuire pentru acte de corupție, fiind bănuit că, în perioada lunilor mai – iulie a anului 2016, în timp ce se afla în incinta sălii de ședință a Parlamentului Republicii Moldova, personal din numele Partidului Democrat (PD) a promis unei deputate din Parlamentul Republicii Moldova, valută străină în sumă de la 350.000 euro, ceea ce constituie echivalentul sumei de 7.777.650 lei, pentru ca aceasta din urmă să părăsească Fracțiunea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) din Parlament și în calitatea sa de deputat să voteze proiectele de lege înaintate de Partidul Democrat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.