Nici Ungaria, nici România nu este interesată de creşterea tensiunilor în relaţiile bilaterale (Szijjarto )

Publicat:

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a avut o întrevedere cu omologul său român Teodor Meleşcanu, în marja Summitului 16+1 de la Dubrovnik, prilej cu care oficialul ungar a afirmat că în pofida recentelor ”evoluţii îngrijorătoare, cu impact asupra etnicilor maghiari din România, niciuna dintre ţări nu este interesată de creşterea tensiunilor în relaţiile” bilaterale, transmite vineri MTI, potrivit Agerpres.

Szijjarto a apreciat că este mai bine ca despre problemele existente să se discute ”faţă în faţă”.


Citește și : Nouă morţi şi doi dispăruţi în sudul Chinei după o ploaie torenţială

”S-a dovedit că negocierile persistente vor conduce la o soluţionare, mai devreme sau mai târziu”, a adăugat ministrul ungar.

Potrivit lui Peter Szijjarto, guvernul de la Budapesta lucrează pentru a rezolva problemele etnicilor maghiari ”în maniera cea mai rapidă şi cea mai constructivă, cu cea mai mică tensiune posibilă”.

Pe de altă parte, oficialul ungar a spus că guvernul din care face parte a prezentat o ofertă de a cumpăra 25% din terminalul LNG (gaz natural lichefiat) care ar putea fi construit în Croaţia.

Szijjarto a estimat, într-o întrevedere cu ministrul croat al mediului Tomislav Coric, că este esenţial pentru Europa Centrală să-şi diversifice sursele de gaz natural. El a adăugat că este în interesul strategic al Ungariei ca terminalul respectiv să fie construit şi să ofere ţării sale gaz la un preţ competitiv.

Citește și : Altercaţie verbală violentă între şeful diplomaţiei turce şi o deputată franceză, pe tema „genocidului armean” (VIDEO)

Deocamdată Croaţia nu a oferit un răspuns clar privind construcţia terminalului, dar negocierile între Budapesta şi Zagreb vor continua.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.