X

Nicolae Ciucă FELICITĂ Moldova de Ziua Independenței

Nicolae Ciucă FELICITĂ Moldova de Ziua Independenței

Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj Republicii Moldova, care astăzi, 27 august, împlinește 33 de ani de la declararea independenței de stat.

Citeşte şi: Bombardiere ruseşti se îndreaptă spre Ucraina, alertă aeriană în mare parte a ţării – Stiripesurse.md

„Ziua Independenței Republicii Moldova față de URSS este un prilej de rememorare a succesiunii evenimentelor din urmă cu peste trei decenii, care au dus la recâștigarea drepturilor fostelor republici sovietice de a-și alege singure destinul. Și în 1991, ca și acum, 27 august ne găsește într-o perioadă plină de provocări din partea Moscovei.

Nicolae Ciucă FELICITĂ Moldova de Ziua Independenței

Astăzi, însă, Republica Moldova este ferm angajată pe calea aderării europene și instituțiile sale contracarează cu succes interferențele rusești.
Ca președinte al Senatului, reasigur autoritățile de la Chișinău că Bucureștiul le este alături pe calea aderării la structurile europene.
Pentru Estul continentului, integrarea în UE este singura garanție a dezvoltării și a bunăstării. Sărbătoresc această zi marcantă pentru frații noștri de peste Prut fiind cu inima alături de ei și urându-le prosperitate și succes în parcursul lor european!”, a transmis Nicoilae Ciucă pe Facebook.
Tags: Nicolae CiucăprogramRomaniatransport publicziua independentei
Știrile zilei