Nicolae Negru este de părere că ne vom lovi de o amânare a negocierilor de aderare la UE

Publicat:

Nicolae Negru este de părere că ne vom lovi de o amânare a negocierilor de aderare la UE

Cu doar câteva zile înaintea reuniunii Consiliului European, unde se va discuta recomandarea privind începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, analistul politic Nicolae Negru atrage atenția asupra unui posibil scenariu de amânare.

Negru subliniază că țara nu a finalizat în totalitate reformele necesare, precizând că există încă trei recomandări ale Comisiei Europene de abordat: reforma justiției, lupta împotriva corupției și deoligarhizarea, transmite tv8.md. 


Nicolae Negru este de părere că ne vom lovi de o amânare a negocierilor de aderare la UE

„Există această posibilitate să fie nu atât un răspuns negativ, dar o amânare, de exemplu, până în luna martie. Sincer vorbind, noi totuși nu ne-am făcut 100% lecțiile. Ministrul Popescu zicea că am îndeplinit 94% dintre condiționalități. Avem de lucru la încă la trei recomandări ale Comisiei Europene: reforma justiției, lupta cu corupția, deoligarhizarea”, a explicat Negru.

Citeşte şi: Igor Grosu ridică tonul: ‘Transnistria să se pregătească să plătească pentru gaz’ – Stiripesurse.md

În timp ce există îngrijorări privind un posibil amânare, deputatul PAS, Vitalie Gavrouc, aduce asigurări că indiferent de verdictul Consiliului European, Republica Moldova își va continua angajamentul către integrarea europeană.

„Nu se pune problema unui răspuns negativ, dar este vorba despre o amânare, care nu ne oprește din drum. Noi vom continua să lucrăm”, a precizat Gavrouc.

De asemenea, acesta susține că problema transnistreană nu ar trebui să fie un obstacol în procesul de aderare și exprimă convingerea că cetățenii din stânga Nistrului vor ajunge să înțeleagă beneficiile integrării în UE.

Nicolae Negru este de părere că ne vom lovi de o amânare a negocierilor de aderare la UE

De menţionat că, în ultima perioadă, tot mai multe voci din Republica Moldova au ridicat ipoteza privind posibila amânare a deciziei de a începe negocierile pentru aderarea țării noastre la Uniunea Europeană.

Comisia Europeană a recomandat pe 8 noiembrie Consiliului European deschiderea negocierilor de aderare la UE pentru ambele state. Decizia privind inițierea negocierilor de aderare a Moldovei și Ucrainei la Uniunea Europeană urmează a fi luată de către Consiliul European la Summitul din 14-15 decembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.