Nicolai Grigorișin mai vrea încă un mandat la Primăria din Bălți

Publicat:

Nicolai Grigorișin mai vrea încă un mandat la Primăria din Bălți

Formațiunea „Partidul Schimbării” l-a desemnat pe Nicolai Grigorișin în calitate de candidat la funcția de primar al municipiului Bălți la alegerile locale din 5 noiembrie. Candidatul exercită mandatul de primar de Bălți pe care l-a câștigat la alegerile noi din decembrie 2021 cu 84,77% voturi.

Nicolai Grigorișin s-a născut pe 5 septembrie 1971 în municipiul Bălți. În anul 1989 a absolvit Școala internat specializată militară din municipiul Chișinău. Din 1989 până în 1993 a învățat la Școala Militară Superioară de Logistică din Volsk. În perioada 1999-2000 a făcut studiile la Institutul de Educație Fizică, Turism și Sport din orașul Odesa. Din 1993 până în 1995 a lucrat în calitate de șef al Serviciului de alimentație și îmbrăcăminte al unității militare nr. 54856. În perioada 1995-1997 a fost șef de serviciu al unui batalion de asalt. Din 1999 până în 2015 a activat la baza de agrement „Automobilist” din orașul Belgorod-Dnestrovsc, stațiunea „Zatoca”. În anul 2009 este fondator al organizației obștești „Piramida”, care este activă până în prezent. În perioada 2015-2017 – fondator al Clubului de fotbal „Заря”, transmite IPN.


Citeşte şi: Pierderea și reafirmarea identității…

În 2015, Nicolai Grigorișin a devenit membrul formațiunii „Partidul Nostru” și a fost în partid până în 2021. Timp de trei ani, până în 2018, a fost consilier municipal din partea „Partidului Nostru” în Consiliul Municipal Bălți. În perioada 2018-2019 și 2019-2021 a ocupat funcția de viceprimar și primar interimar al municipiului Bălți. Începând cu 2021 și până în prezent este primar.

Pentru perioada 1 ianuarie 2022 – 31 decembrie 2022, candidatul declară venituri de 231.911 lei – salariu de la Primăria municipiului Bălți. Salariul soției constituie 24.662 de lei de la SRL Egmas. Candidatul deține 1/3 cotă-parte dintr-un apartament dobândit în 1994. Mai are un spațiu comercial dobândit în 2006, în valoare de 2.065.614 lei, și două autoturisme. Deține 100% în firma comercială de producție SRL Egmas, înregistrată la Bălți, și 100% la bază de odihnă în Belgorod-Dnestrovsc. Are o cotă parte de 20% la asociația obștească „Piramida”, înregistrată la Bălți.

Nicolai Grigorișin mai vrea încă un mandat la Primăria din Bălți

Una din prioritățile anunțate de candidatul Nicolai Grigorișin ține de amenajarea cartierului Bălțiul Nou: reparația drumurilor, construcția sistemului de canalizare, lansarea unei rute de troleibuz, instalarea unui teren de joacă pentru copii, deschiderea unei farmacii și a Centrului medicilor de familie. Candidatul își propune să construiască o nouă magistrală de-a lungul Canalului de caiac canoe, să repare strada Kiev.

O altă prioritate se referă la implementarea programului „Pachete alimentare”, preluat din practica altor țări, pentru categoriile social-vulnerabile, precum și continuarea programului compensației municipale pentru perioada rece a anului, destinată pensionarilor și persoanelor cu dizabilități. Candidatul își planifică să dubleze numărul de bursieri și să majoreze cuantumul bursei până la 1.000 de lei în cadrul programului „Bursă Municipală”. Implementarea programelor de izolare termică a fațadelor, modernizarea ascensoarelor, iluminarea blocurilor locative și amenajarea parcărilor reprezintă alte priorități trasate de Nicolai Grigorișin.

Conform tragerii la sorți, Nicolai Grigorișin a fost înscris preliminar cu numărul 14 în buletinul de vot.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai La primul meci după o lună şi jumătate, de la US Open, Novak Djokovic s-a calificat...

Casa Albă, avertizată timpuriu cu privire la riscul de crime de război israeliene în Gaza (Reuters)

Casa Albă, avertizată timpuriu cu privire la riscul de crime de război israeliene în Gaza (Reuters) În octombrie anul trecut, când Israelul a lansat raiduri...

Igor Grosu: „Planul nostru este să construim în continuare un sistem de sănătate modern”

Igor Grosu: „Planul nostru este să construim în continuare un sistem de sănătate modern” Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a felicitat pe medici, asistenți medicali, conducători...

Proprietarul Louis Vuitton încheie un contract de sponsorizare pe 10 ani cu Formula 1

Proprietarul Louis Vuitton încheie un contract de sponsorizare pe 10 ani cu Formula 1 Gigantul francez de lux LVMH a încheiat un contract de sponsorizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.