Nicolas Maduro critică ‘VIOLAREA’ ambasadei venezuelene din Washington – VIDEO

Publicat:

Preşedintele Venezuelei Nicolas Maduro a denunţat miercuri ”violarea” ambasadei la Washington, după notificarea de evacuare dată luni de poliţia americană militanţilor pro-Maduro care se află în incinta ambasadei, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Incinta ambasadei a fost violată”, a declarat Maduro într-o alocuţiune televizată. Preşedintele american Donald Trump ”este responsabil, în baza dreptului internaţional, de această încălcare gravă, nu numai legal, ci şi moral”, a adăugat el.


Citeşte şi: Austria interzice vălul islamic în şcolile primare

“Niciun judecător din Statele Unite nu poate ordona expulzarea lor”, a declarat Nicolas Maduro. “Este nebunie curată, de aceea o denunţ în faţa lumii. (…) Trebuie să respecte imunitatea şi spaţiul teritorial al ambasadei Venezuelei”, a subliniat el, dând asigurări că va aduce această chestiune în faţa instanţelor internaţionale.

De o lună, un grup de militanţi americani, dintre care au mai rămas patru, se află în clădirea situată în cunoscutul cartier Georgetown cu acordul guvernului de la Caracas.

Luni, poliţia americană a intrat în ambasadă pentru a-i notifica pe militanţi că se află în mod ilegal în sediul ambasadei.

Citeşte şi: Trump l-a graţiat pe un fost mare magnat al presei

Scopul acestor persoane este să împiedice intrarea unor reprezentanţi ai opozantului Juan Guaido, preşedinte al Adunării Naţionale şi recunoscut preşedinte al Venezuelei de aproximativ 50 de ţări, între care Statele Unite ale Americii. Diplomaţii guvernului Maduro au părăsit ambasada la 24 aprilie.

SUA şi Venezuela au întrerupt relaţiile diplomatice după ce Juan Guaido s-a autoproclamat preşedinte al Venezuelei în luna ianuarie. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Testul simplu cu degetul care vă arată dacă ați băut suficientă apă sau dacă sunteți deshidratat

VIDEO - Testul simplu cu degetul care vă arată dacă ați băut suficientă apă sau dacă sunteți deshidratat Dacă vă temeți că nu beți suficientă...

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate Reducerea consumului de carne procesată cu aproximativ o treime ar putea preveni peste...

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de ‘agățat’

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de 'agățat' Nici flirtul nu mai este ce era cândva. În era...

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Cooperarea moldo-comunitară în vederea consolidării sistemului național de sănătate, precum și evoluțiile pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.