Nicolas Maduro, inculpat în SUA pentru ‘narco-terorism’

Publicat:

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro şi mai mulţi membri ai regimului său au fost inculpaţi în SUA pentru “narco-terorism”, a anunţat joi ministrul american al justiţiei, Bill Barr, informează AFP şi dpa, potrivit agerpres.

Ei sunt acuzaţi că “au participat la o asociere de infractori ce implică o organizaţie teroristă extrem de violentă, Forţele Armate Revoluţionare ale Columbiei (FARC), şi la un efort menit să inunde SUA cu cocaină”, a anunţat ministrul într-o videoconferinţă de presă.


Citește și : Belgia NU primește bolnavi de coronavirus din Italia sau Olanda

Inculparea lui Maduro a fost anunţată cu o oră înainte, pe Twitter, de senatorul american Marco Rubio, precum şi de mai multe mass-media care citau surse anonime, anticipând videoconferinţa lui Bill Barr consacrată Venezuelei.

Aflat la conducerea Venezuelei din 2013, Nicolas Maduro a fost reales pentru un al doilea mandat în 2018, în urma unui scrutin boicotat de opoziţie, care i-a respins rezultatele, la fel ca majoritatea comunităţii internaţionale.

Citește și : Jakarta instalează staţii pentru spălarea mâinilor şi cabine pentru dezinfectare

SUA, precum şi alte circa 60 de ţări, îl susţin pe liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido, pe care l-au recunoscut drept preşedinte interimar.

Washingtonul încearcă de atunci să sufoce guvernul lui Nicolas Maduro cu o serie de sancţiuni economice. Obiectivul afişat al lui Donald Trump este să contribuie la înlăturarea succesorului lui Hugo Chavez, mare duşman al “imperialismului nord-american”.

Nicolas Maduro continuă să fie susţinut de China, Rusia şi Cuba.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.