X

Nicolas Maduro şi-a anulat participarea la sesiunea Consiliului ONU de la Geneva

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, şi-a anulat participarea la deschiderea celei de-a 36-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva, prevăzută pentru luni, 11 septembrie, în condiţiile în care ţara sa traversează o gravă criză economică, politică şi instituţională, informează marţi AFP, potrivit agerpres.

‘Preşedintele Maduro nu va susţine un discurs în faţa Consiliului ONU pentru Drepturile Omului’, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al acestei instituţii, într-o notă trimisă către mass-media.

Cu o zi înainte, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Drepturile Omului, Rolando Gomez, anunţa că preşedintele venezuelean Nicolas Maduro va susţine o intervenţie luni, 11 septembrie, în faţa Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU, în prima zi a celei de-a 36-a sesiuni a acestui for, precizând că a primit ‘o notă verbală’ în acest sens.

Citeşte şi: Un elev a deschis focul într-o şcoală de lângă Moscova. Patru oameni sunt răniţi – VIDEO

Maduro urma să se adreseze Consiliului imediat după discursul de deschidere al Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului, Zeid Ra’ad al-Hussein.

Înaltul Comisar a denunţat, într-un raport publicat pe 30 august, încălcările masive ale drepturilor omului comise împotriva manifestanţilor în Venezuela, constatând ‘existenţa unei voinţe politice de reprimare a vocilor critice şi de inducere a fricii în rândul populaţiei’.

Tags: drepturile omuluigenevaNicolas MaduroONUVenezuelaZeid Ra'ad al-Hussein
Categorii: Știrile zilei