X

Nicolas Sarkozy pierde apelul în dosarul Bygmalion

Curtea de Apel din Paris a confirmat joi trimiterea în faţa Tribunalului Corecţional a lui Nicolas Sarkozy în ‘Afacerea Bygmalion’ pentru “finanţarea ilegală” a campaniei sale electorale din 2012, o decizie pe care avocatul fostului şef al statului a anunţat imediat că o va contesta la Curtea de Casaţie, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Conform solicitării Parchetului General, Camera de Instrucţie a respins recursul lui Nicolas Sarkozy împotriva deciziei judecătorului de instrucţie care a dispus în februarie 2017 trimiterea sa în judecată pentru că a depăşit plafonul de cheltuieli electorale în campania sa prezidenţială.

Citeşte şi: Mohammed bin Salman glumeşte pe tema răpirii premierului libanez

‘Afacerea Bygmalion’ se bazează pe acuzaţii conform cărora partidul lui Sarkozy, cunoscut atunci sub denumirea de UMP, s-ar fi înţeles cu o companie de PR apropiată să ascundă costurile reale ale campaniei sale prezidenţiale din 2012.

Franţa are setate limite pentru cheltuielile de campaniei şi se presupune că firma Bygmalion a facturat partidul lui Sarkozy, şi nu campania, ceea ce a dat şansa UMP să cheltuiască aproape dublu decât suma permisă.

Sarkozy respinge acuzaţia că ar fi comis nereguli.

Citeşte şi: Chiar dacă ştie că este ascultat de ruşi şi chinezi, Trump nu renunţă la telefonul mobil. ‘Să sperăm că nu discută informaţii clasificate!’

Tags: Afacerea Bygmalioncampanie electoralaCurtea de ApelCurtea de Casaţiefinanţare ilegalăfrantaNicolas Sarkozyparis
Categorii: Diaspora