Nicolas Sarkozy se zbate într-un ‘naufragiu rasist’ după o serie de gafe făcute la TV

Publicat:

Nicolas Sarkozy a stârnit polemici pe reţelele de socializare cu o serie de declaraţii privind redenumirea cărţii „10 negri mititei”, relatează mediafax.

Fostul preşedinte a fost invitatul unei emisiuni tv, joi seara, iar în timp ce se referea la cartea lui Agatha Christie, „10 negri mititei”, redenumită recent „Erau 10”, Nicolas Sarkozy a făcut comentarii care au provocat multe reacţii pe reţelele de socializare.


Citește și : Donald Trump se compară cu Winston Churchill

Sarkozy a vorbit despre cartea sa şi despre refuzul de a reveni în politică, dar o altă afirmaţie a atras atenţia, în special pe reţelele de socializare.

În timp ce denunţa „elitele care strâmbă din nas”, Nicolas Sarkozy s-a referit la romanul semnat de Agatha Christie, „Zece negrii mititei”, redenumit recent „Erau 10” din cauza dimensiunii rasiste a vechiului titlu, întrebând dacă avem „dreptul de a spune maimuţă”.

„Această voinţă a elitelor, care strâmbă din nas… Care sunt ca maimuţele, care nu ascultă pe nimeni. Avem dreptul să spunem maimuţă? Pentru că (râde) Nu mai avem dreptul să spunem… Cum se spune acum „Zece soldaţi” aşa e? Societatea progresează”, a spus Nicolas Sarkozy, înainte de a întreba: „Ştiti cartea? Agatha Christie, ei bine, nu mai avem dreptul acum. Nu mai putem să spunem <maimuţă> fără a insulta pe cineva”, continuă el.

Citeşte şi: Aproape 10.000 de francezi s-au infectat cu coronavirus în ultimele 24 de ore

O asociere de idei care i-a făcut pe mulţi telespectatori să reacţioneze, mai ales pe Twitter. În general, ei au denunţat faptul că fostul preşedinte a asociat maimuţele cu negrii.

„Deci, Nicolas, cum să-ţi spun, cuvântul pe care îl cauţi nu este <maimuţă> ci <negru>… Pe de altă parte, faptul că ai făcut legătura cântăreşte o tonă!!!!”, a scris o internaută.

„Nicolas Sarkozy în mijlocul unui naufragiu rasist”, a denunţat, de asemenea, pe Twitter, europarlamentarul Yannick Jadot.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.