Nicosia examinează o cerere israeliană de a construi un port în Cipru pentru a trimite mărfuri în Gaza

Publicat:

Cipru a anunţat marţi că analizează o cerere venită din partea Israelului de a construi o instalaţie portuară pe insula mediteraneană pentru transportul bunurilor către palestinienii din Fâşia Gaza, enclavă aflată sub blocadă israeliană, relatează AFP, potrivit agerpres.

‘O cerere (din partea Israelului) este în prezent studiată’, a declarat Klelia Vassiliou, purtătoarea de cuvânt a guvernului cipriot.


Citește și : Japonia: Prinţesa Ayako se va căsători cu un „om de rând”

Potrivit mass-media israeliene, ministrul apărării Avigdor Lieberman a făcut această propunere în timpul vizitei sale de săptămâna trecută din Cipru.

Planul prevede construirea unui debarcader pentru navele de marfă care transportă bunuri cu destinaţia Fâşia Gaza, aflată la circa 400 de kilometri de coastele Ciprului.

Enclava palestiniană, controlată de mişcarea islamistă Hamas, se află sub blocadă terestră, aeriană şi maritimă de peste un deceniu.

Potrivit ziarului israelian Jerusalem Post, navele ‘vor fi verificate cu ajutorul unui mecanism de control israelian pentru a se asigura că nu există nicio armă de contrabandă’ care ar putea ajunge în Gaza.

Citește și : Sute de milioane de copaci, plantaţi în nord-estul Pakistanului petru a limita electele nocive ale despăduririlor

Biroul ministrul apărării Avigdor Lieberman a declarat marţi că există ‘numeroase iniţiative’ pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă în Fâşia Gaza, o enclavă cu două milioane de locuitori afectaţi de conflicte, sărăcie, şomaj, izolare şi penurie de apă şi electricitate.

‘Ministrul apărării şi aparatul de securitate, alături de membri ai comunităţii internaţionale, lansează numeroase iniţiative menite să schimbe realitatea în Fâşia Gaza’, a declarat un purtător de cuvânt al ministrului israelian al apărării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.